1. Novosti iz udruga
  2. Volonterski centar Istra VCI - Poziv organizatorima volontiranja

Volonterski centar Istra VCI - Poziv organizatorima volontiranja

Volonterski centar Istra želi pružiti podršku organizatorima volontiranja na području Istarske županije u promoviranju primjera dobrih praksi uključivanja volontera, a s ciljem promocije organizatora volontiranja i privlačenja novih volontera u volonterske aktivnosti.

Promocijom volonterskih programa žele:

  • povećati vidljivost organizacija koje u svoj rad uključuju volontere
  • povećati vidljivost volonterskih programa u lokalnoj zajednici
  • promovirati otvorene volonterske prilike i mogućnosti uključivanja
  • promovirati volonterstvo kao vrijednost

Promocijom volonterskih programa organizacije, razvijaju se i stabiliziraju organizacijski resursi za provedbu aktivnosti, jača se percepcija organizacije u javnosti, snažnije promovira rješavanje problema kojima se organizacije bave te pružaju i povećavaju kvalitetu usluga korisnicima.Volonterski centar Istra želi čuti i podijeliti uspješne priče volonterskih programa organizacija i ljudi koji stoje iza provedbe tih programa – koordinatora volontera i samih volontera. Promoviranje bi se odvijalo putem video intervjua za koje bi bili zaduženi volonteri – promotori volontiranja u zajednici, a zatim bi ih dijelili putem You Tube kanala, mrežnih stranica i društvenih mreža.

Prijave šaljite na vci@vci.hr ili nazovite 097 671 3214 (Aleksandra), 097 676 6252 (Andrea).

Pročitajte više na poveznici.

Volonterski centar Istra upućuje poziv za sudjelovanje u radionici „Biti volonter/ka“ koja će se održati 17. svibnja 2021. od 17:00 do 19:00 sati, u online obliku, korištenjem platforme ZOOM. Radionica je namijenjena svim volonterima i volonterkama koji volontiraju u vašim organizacijama, a koji nisu još imali prilike sudjelovati u radionici ''Biti volonter/ka'' te vas ovim putem molimo, da podijelite ovaj poziv sa vašim volonterima/kama.

Radionica će se održati 17. svibnja 2021. u online obliku, korištenjem ZOOM-a, platforme za audiovizualnu komunikaciju u stvarnom vremenu. Za sudjelovanje na radionici, molimo vas da ispunite obrazac za prijavu, dostupan na sljedećoj POVEZNICI. Prijave su obavezne, a prijaviti se moguće je zaključno s 14.05.2021. Nakon isteka roka za prijavu, prijavljenim sudionicima poveznica za ZOOM bit će poslana putem e-maila. Za sva pitanja i nedoumice možete nas kontaktirati VCI putem e-maila: vci@vci.hr ili telefonskog kontakta: 097/671 3214 (Aleksandra) i 097/676 6252 (Andrea).

Tijekom radionice sudionici/ce će biti upoznati/e s ključnim pojmovima te različitim oblicima volontiranja, ciklusom menadžmenta volontera te ulogom koordinatora/ice volonterskih programa, kao i pravima i obvezama volontera/ke i organizatora volontiranja. Također, sudionici/ce će imati priliku promišljati o dobrobiti i vrijednosti volontiranja te o motivaciji za volontiranje. 

Pročitajte više na poveznici.

Povratak na prethodnu stranicu