2. Uspješno proveden trening za mlade u sklopu projekta A.C.E.

Uspješno proveden trening za mlade u sklopu projekta A.C.E.

Uspješno je implementirana 3. aktivnost projekta A.C.E.: „Active Communities for Europe“ koja se održala u Londonu od 11.-17.05.2014., u kojoj je sudjelovalo 40-ak mladih od 17-30 godina iz 7 različitih europskih zemalja.

Nakon vrlo zanimljivog treninga za Junior trenere prema metodi kazališta potlačenih, mnoštva dobivenih informacija i stečenog znanja, mladi po povratku u svoje zemlje imaju zadatak organizirati niz lokalnih predstava te uključiti u svoj rad vršnjake, ali i odrasle, ne bi li im prenijeli svoje iskustvo, prvenstveno želeći potaknut na građanski aktivizam i javnu raspravu. Projekt A.C.E. financiran je iz programa Europa za građane. Partneri na projektu su Istarska županija (Odjel za međunarodnu suradnju i Ured u Briselu) kao i 6 međunarodnih partnera: Poljska (Foundation for Promotion Science and Creativity), Bugarska (Contemporary Society Foundation), Slovenija (Udruga Kid Pina), Crna Gora (Udruga Ngo Svetionik), Italija (Cooperativa Cosmo), Ujedinjeno Kraljevstvo (CSV/Volonteurope). Cilj projekta je pružanje potpore aktivnom uključivanju građana u demokratski život Europske unije pomoću raznih inovativnih i neformalnih metoda obrazovanja. Za više informacija o tome kako je mladima bilo, što su naučili i kako je to sve izgledalo posjetite naše Facebook stranice!