1. Novosti iz civilnog društva
  2. Ured za udruge Vlade RH poziva vas na Dane otvorenih vrata udruga

Ured za udruge Vlade RH poziva vas na Dane otvorenih vrata udruga

Ured za udruge Vlade RH poziva vas na Dane otvorenih vrata udruga

Ured za udruge Vlade RH i ove godine, dvanaestu godinu za redom organizira manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga (DOVU).  Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Dani otvorenih vrata udruga održat će se od 6. do 8. lipnja 2024. godine. Organiziranjem ove manifestacije već dvanaestu godinu za redom Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti. Za sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga udruge se prijavljuju putem web aplikacije UdrugeInfo gdje će, uz druge najave događanja koje udruge putem aplikacije uobičajeno prijavljuju, biti vidljiva različita događanja udruga u sklopu Dana otvorenih vrata udruga.

Otvaranju ovogodišnjih DOVU možete se pridružiti  uživo ili online 6. lipnja 2024. u dvorani Oris – kuća arhitekture, ulica kralja Držislava 3 u Zagrebu, u vremenu od 10 do 15 sati  na  konferenciji "Razvoj, doprinos i uloga udruga u području medijske pismenosti u Hrvatskoj". Za konferenciju se možete prijaviti putem poveznice

Povratak na prethodnu stranicu