1. Novosti iz udruga
  2. Udruga žena Sv. Nedelja “Mendula” dobitnica Državne nagrade za humanitarni rad

Udruga žena Sv. Nedelja “Mendula” dobitnica Državne nagrade za humanitarni rad

Ministarstvo rada i socijalne politike uručilo je pet Državnih nagrada za humanitarni rad i volontiranje za 2021. godinu. Državne nagrade najveće su priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada, promicanju volonterstva i volontiranje. U srijedu, 06.07.2022. godine održano je svečano uručivanje nagrada.

Državne nagrade za volontiranje za 2021. godinu dodijeljene su volonterkama Anji Dergez i Oliveri Kapetanović te Centru za nestalu i zlostavljanu djecu, dok su dobitnice godišnje Državne nagrade za humanitarni rad za 2021. godinu udruge Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije te Udruga žena Sv. Nedelja “Mendula” s područja Istarske županije.

Udruga žena Sv. Nedelja “Mendula” je u sedam godina postojanja organizirala i provela 19 humanitarnih akcija u kojima su prikupljena značajna financijska sredstva od gotovo 900 tisuća kuna, a u tijeku je i 20. humanitarna akcija. Većina provedenih akcija organizirana je u cilju pomoći određenoj osobi – djetetu ili odrasloj osobi, kako bi se prikupila financijska sredstva za njihovo liječenje, nabavu lijekova i/ili raznih potrebitih pomagala, odnosno osigurala sredstva za životne potrebe korisnika radi sprječavanja mogućih uzroka njihove socijalne isključenosti. Uz to, udruga se angažirala u prikupljanju pomoći za stradale u potresu na području Sisačko-moslavačke županije te je prikupljeno više od 2,3 tone hrane, higijenskih potrepština, dezinfekcijskih sredstava i grijalica, školskog pribora i igračaka, koje su uručene žiteljima Donjih Kukuruzara i Mečenčana.

Više informacija na mrežnoj stranici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.