1. Novosti iz udruga
  2. Udruga žena Sv. Nedelja “Mendula” dobitnica Državne nagrade za humanitarni rad

Udruga žena Sv. Nedelja “Mendula” dobitnica Državne nagrade za humanitarni rad

Udruga žena Sv. Nedelja “Mendula” dobitnica Državne nagrade za humanitarni rad

Ministarstvo rada i socijalne politike uručilo je pet Državnih nagrada za humanitarni rad i volontiranje za 2021. godinu. Državne nagrade najveće su priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada, promicanju volonterstva i volontiranje. U srijedu, 06.07.2022. godine održano je svečano uručivanje nagrada.

Državne nagrade za volontiranje za 2021. godinu dodijeljene su volonterkama Anji Dergez i Oliveri Kapetanović te Centru za nestalu i zlostavljanu djecu, dok su dobitnice godišnje Državne nagrade za humanitarni rad za 2021. godinu udruge Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije te Udruga žena Sv. Nedelja “Mendula” s područja Istarske županije.

Udruga žena Sv. Nedelja “Mendula” je u sedam godina postojanja organizirala i provela 19 humanitarnih akcija u kojima su prikupljena značajna financijska sredstva od gotovo 900 tisuća kuna, a u tijeku je i 20. humanitarna akcija. Većina provedenih akcija organizirana je u cilju pomoći određenoj osobi – djetetu ili odrasloj osobi, kako bi se prikupila financijska sredstva za njihovo liječenje, nabavu lijekova i/ili raznih potrebitih pomagala, odnosno osigurala sredstva za životne potrebe korisnika radi sprječavanja mogućih uzroka njihove socijalne isključenosti. Uz to, udruga se angažirala u prikupljanju pomoći za stradale u potresu na području Sisačko-moslavačke županije te je prikupljeno više od 2,3 tone hrane, higijenskih potrepština, dezinfekcijskih sredstava i grijalica, školskog pribora i igračaka, koje su uručene žiteljima Donjih Kukuruzara i Mečenčana.

Više informacija na mrežnoj stranici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Povratak na prethodnu stranicu