1. Novosti iz udruga
  2. Udruga Sakramenski poziva sve zainteresirane na 2. akciju sadnje na Medulinskoj lokvi 18.11.2023.

Udruga Sakramenski poziva sve zainteresirane na 2. akciju sadnje na Medulinskoj lokvi 18.11.2023.

Udruga Sakramenski poziva sve zainteresirane na 2. akciju sadnje na Medulinskoj lokvi 18.11.2023.

Udruga Sakramenski najavljuje 2. akciju sadnje i uređenja okoliša na Medulinskoj lokvi koja će se održati 18.11.2023., u trajanju od 10 do 14 sati. 

Organizatori pozivaju zainteresirane mještane i posjetitelje svih generacija, sve one koji i inače obilaze lokvu u Medulinu i uživaju u toj maloj oazi prirode i njenoj bioraznolikosti da se pridruže u drugoj zajedničkoj akciji uređenja okoliša lokve tijekom koje će svi moći sudjelovati u sadnji stabala i bilja kojima će se dodatno oplemeniti površina uz lokvu, a tijekom dana će biti organizirane i razne popratne aktivnosti s posebnim naglaskom na najmlađe.
Ovoj centralnoj aktivnosti malog VELIKOG projekta u zajednici „Svi za lokvu, LOKVA ZA SVE! Vol. 2“ prethodile su aktivnosti fokusirane na najmlađe sumještane: edukativne radionice za mališane iz Dječjeg vrtića Medulin pod vodstvom edukatora Javne ustanove Kamenjak, lutkarske radionice udruge Puppeta s učenicima 3. i 4. razreda OŠ dr. Mate Demarin, Medulin, kreativne radionice za učenike viših razreda medulinske osnovne škole, održane u Šantaduru – centru baštine i održivog razvoja, na temu Medulinske lokve, a pod vodstvom prof. Mirjane Konta te Igora Fabrisa iz udruge Art Studio, kao i edukacija za učenike nižih i viših razreda iste škole pod vodstvom doc. dr. sc. Petre Burić s Fakulteta prirodnih znanosti, Pula i izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Pula.

Podsjećamo, u tijeku je i foto natječaj na temu Medulinske lokve temeljem kojega će biti izrađen mali stolni kalendar, kao jedan od promotivnih materijala projekta. Više informacija o tom natječaju pronađite klikom ovdje. 

Više informacija o 2. akciji sadnje pronađite na Facebook stranici udruge Sakramenski.

Ovaj projekt proveden je uz financijsku potporu Zaklade Istra - Fondazione Istria iz sredstva Fonda gradova i općina te općine Medulin.

 

Povratak na prethodnu stranicu