1. Novosti iz udruga
  2. Udruga Metamedij i Radiona (Zagreb) pozivaju na otvorenje izložbe Katalog elektro-entiteta

Udruga Metamedij i Radiona (Zagreb) pozivaju vas na otvorenje izložbe Katalog elektro-entiteta koje će se održati u četvrtak, 29. veljače u 20:00 sati u galeriji Novo, na adresi Laginjina 7.

Izložba Katalog elektro-entiteta drugi je dio projekta Titraji, algoritmi i strojevi, a bavi se hibridnim umjetnostima i maker kulturom kroz prizmu aktivne interakcije s tehnologijom kojom se Radiona.org po prvi puta predstavlja publici u Puli.

Izložbom Katalog elektro-entiteta Radiona.org donosi presjek umjetničkih i tehnoloških pristupa, radnih procesa, rješenja i radova nastalih kroz niz godina u kreativnom i tehnološkom labu Radione, kao i recentne radove kojima se kolektiv bavi u kontekstu hacker/maker kulture te STEAM koncepta promišljanja kulturne povijesti inovacija. Ovo je poziv na igru, pravo na pokušaj i pogrešku, uranjanje u jednostavnost digitalne i analogne binarnosti tehnoloških sučelja,  nespretnost, tehnološku nostalgiju, digitalnu empatiju i pokušaj stvaranja novih odnosa s tehnologijom.

Sudjeluju: Dimitra Barouta, Igor Brkić, Paula Bučar, Davor Cihlar, Zvonimir Domazet, Deborah Hustić, Davor Jadrijević, Sandra Maglov, Goran Mahovlić, Marvin, Mario Pavlić, Daniel Pikutić, Damir Prizmić, Tomislav Tukša, Aleksandar Vojnić, Ivor Vračević
Inozemni autori: Akafugu.jp, Invader, Koen van Gilst, Mitch Altman, Marc Dusseiller, KenKenMkIISR, Constanza Piña, Matt Sarnoff, Alex Randolph, Paul Tas – Error Instruments, Alwin Weber, Chris Knight.