1. Novosti iz udruga
  2. Udruga Krug organizira Konferenciju ‘’Žene i mediji’’

Udruga Krug organizira Konferenciju ‘’Žene i mediji’’

U utorak, 6. liatopada održati će se konferencija pod nazivom „Žene i mediji“ s početkom u 10 sati u prostorijama Zajednice Talijana Pula - Pola. Konferenciju organiziraju Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG – ogranak Istra, HGK - ŽK Pula i Zajednica Talijana Pula - Pola.

Neke od teme koje će se obraditi na konferenciji su: mediji nekad i danas, doba epidemije virusa Covid-19, zapošljavanje i kadrovi, sloboda odlučivanja, financiranje, marketing, programska priča, usporedba lokalnog i nacionalnog, nova oprema i trendovi, postotak žena u medijima.

Pozdravne riječi uputit će Gordana Restović, predsjednica Udruge Krug ogranka Istra, Tamara Brussich, predsjednica Zajednice Talijana Pula – Pola i Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK – ŽK Pula.

U prvom bloku bit će govora o upravljačkim funkcijama u ženskim rukama na kojem će gostovati Maja Bizjak (glavna urednica Medulin FM-a i članica Uprave Medulinske rivijere d.o.o.), Kornelija Benazić (HRT Centar Pula, rukovoditeljica), Darija Božac Marijanović (Regional Express, direktorica). Moderatorica će biti Gordana Restović, predsjednica Udruge Krug.

Drugi blok konferencije govori o novinarstvu i kako ga vide žene, gošće u ovom dijelu biti će: Petra Fabian Kapov (Nova Tv, novinarka), Ksenija Mezgec Joka (Tv Nova Pula, novinarka i urednica), Martina Pereša (Rovinj FM - novinarka, urednica i koordinatorica programa, IstraIn - novinarka), Borka Petrović (Glas Istre, novinarka), Jana Radić (HRT Pula, novinarka), Jelena Vitasović (Radio Medulin, novinarka). Moderatorica u drugom bloku bit će Tatjana Kaštelan, novinarka i urednica Radio Pule.