1. Novosti iz udruga
  2. Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije poziva svih na pružanje podrške gluhim ženama u borbi protiv nasilja.

Jedna od temeljnih pretpostavki za poboljšanje njihova položaja u društvu i kvalitete života je podizanje svijesti javnosti o specifičnim problemima i potrebama gluhih osoba. Nasilje se ne događa nekom drugom i spriječiti ga može zajednička borba protiv svih oblika nasilja. Nasilje nad ženama s invaliditetom trostruko je veće, a broj prijava manji jer u brojnim aktivnostima svakodnevnog življenja žene s invaliditetom ovise o onima koji vrše nasilje.

Između ostalog ovdje možete pročitati teškoće s kojima se suočavaju gluhe žene te kako komunicirati s gluhim ženama.