1. Novosti iz udruga
  2. U Lanišću održane likovne radionice u sklopu projekta „Osnivanje društveno kulturnog centra Brgudac“

U Lanišću su se u subotu 02. listopada 2021. održale dvije kreativne likovne radionice namijenjene onim najmlađima i onim najstarijima. Likovne radionice organizirala je udruga Babucera iz Brgudca u sklopu svojeg projekta „Osnivanje društveno kulturnog centra Brgudac“ prijavljenog na natječaj „Mali projekti za bolje sutra“ koji financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Na radionici za najmlađe, djeca su slušajući audio pripovijedanje bajke "Šuma Striborova" Ivane Brlić Mažuranić, uz pomoć akrilnih boja i raznih prirodnih materijala oživjela začaranu šumu. Korisnici Organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe su pak, vođeni video prezentacijom slikarskih tehnika, akrilnim bojama oslikavali motive inspirirane prirodom i Ćićarijom.

Krajem listopada u Slumu i Brgudcu predviđeno je održavanje još dviju likovnih radionica, što izuzetno veseli zadovoljne polaznike radionica.

Više informacija o održanim radionicama i galeriju slika pogledajte ovdje.