1. Novosti iz udruga
  2. Trening za inkluzivnije OCD-e: “Nenasilnom komunikacijom protiv diskriminacije”

Trening za inkluzivnije OCD-e: “Nenasilnom komunikacijom protiv diskriminacije”

Inicijativa mladih za ljudska prava HR organizira seriju kratkih treninga u studenom i prosincu koji su fokusirani na to kako udrugu/organizaciju učiniti inkluzivnijim mjestom za volontere, praktikante, radnike i mlade ljude. Treninzi su namijenjeni svim mentorima/cama Programa mentoriranja i prakse u civilnom društvu, ali svim osobama koje mentoriraju mlade u udrugama bilo kao volontere, suradnike ili radnike

Mentori i mentorice u civilnom društvu mogu sudjelovati na jednom ili na svim treninzima u ovogodišnjem ciklusu, a po završetku ciklusa dobit će potvrde o sudjelovanju.

Tema prvog treninga je "Odnos metora/ice i praktikanta/ice kroz razumijevanje pojmova diskriminacije i nenasilne komunikacije", a vodit će ga Natalija Havelka iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava. Bit će govora o diskriminaciji i načinima na koje je se može prepoznati i spriječiti te koje korake mentori/ce mogu poduzeti da svoje organizacije učine inkluzivnijima, uz konkretne primjere iz prakse mentoriranja. Također, obradit će se koncept dinamike moći u organizacijama te nenasilne komunikacije mentore/ice.

• Trening će se održati 11.11.2021. godine od 10 do 12h, broj mjesta na treningu je ograničen te su prijave otvorene  do 10.11.2021. godine na ovoj poveznici.

Ostali treninzi u seriji o stvaranju inkluzivnije organizacije za ranjive društvene skupine bavit će se sljedećim temama:

• Inkluzija LGBTIQ+ mladih

• Lakše uključivanje gluhih i nagluhih osoba u rad organizacija – prilagodba radnog okruženja i edukacijskih programa

• Uključivanje mladih Roma u organizacije civilnog društva

Za detaljnije informacije konzultirati se ovdje.