1. Novosti iz udruga
  2. Tjedan Crvenog križa u Puli obilježit će Svečana skupština i otvorenje izložbe „ZLATNA KORA za Zlatnu ribicu; #ObrazovanjemProtivPredrasuda”

Tjedan Crvenog križa u Puli obilježit će Svečana skupština i otvorenje izložbe „ZLATNA KORA za Zlatnu ribicu; #ObrazovanjemProtivPredrasuda”

Tjedan Crvenog križa u Puli obilježit će Svečana skupština i otvorenje izložbe „ZLATNA KORA za Zlatnu ribicu; #ObrazovanjemProtivPredrasuda”

Gradsko društvo Crvenog Križa Pula najavljuje obilježavanje Tjedna Crvenog Križa (08.-15.svibnja) u sklopu kojeg će cijeli tjedan vrata GDCK Pula biti otvorena za učenike nižih razreda osnovnih škola kako bi im se pokazalo sve što se u Crvenom križu svakodnevno radi. Uz najavu primat će se grupe učenika svakih sat vremena kojima će biti prezentiran kratki film u trajanju od 15-tak minuta, a nakon toga slijedi interaktivno druženje gdje će i sami sudjelovati u vježbi pružanja prve pomoći, slaganju paketa hrane za naše korisnike i ostalim aktivnostima.

Centralni događaj tjedna je svečana skupština Crvenog Križa te otvorenje izložbe „ZLATNA KORA za Zlatnu ribicu; #ObrazovanjemProtivPredrasuda“ koji će se održati u četvrtak, 11.svibnja 2023. godine u Europskom centru za mirovne studije na adresi Flaciusova 18 u Puli (iza Augustovog hrama) s početkom u 19h.

Centralni događaj – izložba „ZLATNA KORA za Zlatnu ribicu; #ObrazovanjemProtivPredrasuda“, inicijatorice Kristine Iveković, je nastavak humanitarne akcije "Zlatna ribica" koja je započeta u prosincu 2022. i trajala je do ožujka ove godine. U tom duhu na izložbi će se prikupljati donacijska sredstva za povećanje fonda za stipendije za učenike srednjih škola, buduće studente, kao pomoć i podrška pri njihovom daljnjem obrazovanju.

Izložba će biti otvorena do 19. svibnja, svakim danom od 17-20h, a prijepodnevni termini biti će rezervirani za organizirane školske posjete. Donacije će se skupljati putem donacijske kasice Crvenog križa.

Nakon Pule, izložba se seli u Općinu Medulin jer je tendencija da izložba bude putujuća.

Više informacija na službenoj mrežnoj stranici GDCK Pula.

Povratak na prethodnu stranicu