1. Novosti iz Zaklade
  2. Teme posljednja dva webinara programa „Utorkom u dva“ jesu TikTok i Storytelling

Teme posljednja dva webinara programa „Utorkom u dva“ jesu TikTok i Storytelling

Zaklada  u sklopu svog Info pointa za udruge nastavlja s provedbom programa "Utorkom u dva" te najavljuje webinare "TikTok kao komunikacijski kanal udruga" i "Važnost storytellinga u radu udruga".

Udruge teško dolaze do svoje ciljane skupine, a posebice kada je rječ o uključivanju mladih osoba u redovne aktivnosti udruge ili pak projekte i programe koje provode. Tu može pomoći TikTok - najbrže rastuća društvena mreža na svijetu. TikTok u rekordnom roku mijenja način na koji komuniciramo, ukida tabu teme i postavlja nova pravila igre kako u privatnom, tako i u poslovnom svijetu. Ako se još niste okušali u svijetu TikToka, ili i ako jeste, ali niste vidjeli smisao, predavanje "TikTok kao komunikacijski kanal udruga" će vas voditi korak po korak od otvaranja vlastitog profila, preko uspješnih primjera iz prakse brendova iz našeg podneblja sve do savjeta kako komunicirati i što svakako izbjeći na TikToku. Kroz „svijet“ TikToka provesti će Vas Dario Marčac - jedan od Top 10 Balkan Tiktokera i jedan od organizatora prvog TikTok meet-upa u Hrvatskoj. 

A zašto storytelling? Pripovijedanje priča postoji od davnina, no u današnje su vrijeme ljudi prepoznali moć pripovijedanja kao marketinški alat i važno komunikacijsko sredstvo. Priče pozivaju na osnovnu ljudsku želju – da sudjeluju, budu uključeni i voljeni. Storytelling je socijalna i kulturna aktivnost podjele i razmjene priča koje se mogu koristiti u svrhu zabave, edukacije, očuvanja kulturne baštine, stvaranja moralnih vrijednosti...Taj potencijal uvidjela je i Manuela Hrvatin, Nacionalna koordinatorica europskog udruženja za interpretaciju baštine Interpret Europe. A upravo će Vam ona ispričati kako "prodati" priču Vaše udruge, projekta, programa ili aktivnosti koju provodite.

Webinari će se održati u utorak s početkom u 14:00 sati:

  • 08.06. TikTok kao komunikacijski kanal udruga, Dario Marčac

  • 15.06. Važnost storytellinga u radu udruga, Manuela Hrvatin

PRIJAVE obvezne putem Google obrasca u nastavku: https://forms.gle/uKGBhDt5N6mE5sQ7A

Dario Marčac ima 25 godina i TikTok je senzacija s pola milijuna pratitelja, a broj svakodnevno raste. On se nalazi u Top 10 Balkan Tiktokera i jedan je od organizatora prvog TikTok meet-upa u Hrvatskoj. Svojim duhovitim sadržajem na spomenutoj društvenoj mreži te brojnim izazovima kojima uveseljava mnogobrojnu publiku, Dario se istaknuo kao jedan od najpopularnijih domaćih TikTokera. Povezujući TikTok s Instagramom Dario ima 600 000 pratitelja koji konzumiraju njegov sadržaj što je marketinški zanimljivo. Vodi i kanale za nekoliko brendova koji su među prvima prepoznali snagu TikTok platforme koja je najbrže rastuća, a čiji je koncept drugačiji od Instagrama i Facebooka. Dario se kao primjer spominje i u prvoj knjizi o TikToku koja je objavljena u Hrvatskoj.

Manuela Hrvatin oduvijek je zainteresirana za svoj poluotok Istru, prirodu, pa bogatu kulturno materijalnu i nematerijalnu baštinu...Još kao studentica Filozofskog fakulteta u Trstu uputila se na međunarodnu razmjenu Eurodyssee u Švicarsku gdje je stekla korisna iskustva u međunarodnim odnosima i suradnjama te preuzela koordinaciju razmjene. Nakon završenog postdiplomskog studija na rimskom Institutu za europske studije stekla je zvanje magistra europskih integracija te se dodatno educirala u Strasbourgu, Luxembourgu, Bruxellesu i Beču radi promicanja i jačanja eurointegracija. Stečena znanja i iskustvo odlučila je prenijeti na svoju voljenu Istru. Kao viša savjetnica za međunarodnu suradnju Istarske županije pokrenula je turistički program, projekt Istra Inspirit koji je utemeljen na kulturnim doživljajima, a uz Istra Inspirit radila je na mnogim Interreg-ovim projektima. Sada kao Nacionalna koordinatorica europskog udruženja za interpretaciju baštine Interpret Europe, za Hrvatsku kombinira svoje akademsko znanje i profesionalno iskustvo s ostalim sudionicima kako bi svi zajedno pridonijeli tumačenju baštine i njenom očuvanju, a najviše kroz storytelling.

Program „Utorkom u dva“ osmišljen je i pokrenut ove godine s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva na području Istarske županije. Ovo su ujedno i posljednja dva webinara koja će se održati u ovom bloku Programa „Utorkom u dva“, a koji će se nastaviti na jesen 2021. godine s još zanimljivih tema.

Povratak na prethodnu stranicu