1. Novosti iz civilnog društva
 2. Savez Alpe-Jadran (Alps Adriatic Alliance) objavio natječaj za sufinanciranje projekata

Savez Alpe-Jadran (Alps Adriatic Alliance) objavio natječaj za sufinanciranje projekata

Savez Alpe-Jadran (Alps Adriatic Alliance) objavio je natječaj za sufinanciranje projekata iz zajedničkog proračuna Saveza.

Moguće je financirati projekte koji se provode na području svih članica Saveza pa tako i Istarske županije. Isto tako, moguće je sufinanciranje pripreme projekata za kandidiranje za financijska sredstva iz drugih izvora Europske unije.

Savez Alpe-Jadran ima tematske koordinacijske točke (TCP) koje pokrivaju 14 područja. Projekti koji se prijavljuju za financiranje mogu pokrivati bilo koju od tih 14 tema odnosno područja, a to su:

 1. cjeloživotno učenje;
 2. energija i okoliš;
 3. Europa;
 4. gospodarstvo;
 5. inkluzija;
 6. kultura;
 7. mobilnost;
 8. poljoprivreda i etnička baština;
 9. ravnopravnost spolova;
 10. sport;
 11. turizam;
 12. visoko obrazovanje;
 13. zaštita od elementarnih nepogoda;
 14. zdravstvo

Niže možete naći Prijavni obrazac koji je potrebno ispuniti podacima o projektu na engleskom jeziku te ga poslati resornoj koordinacijskoj točki do 30. rujna 2016. godine. Odluku o odabiru projekata za financiranje donijet će Upravni odbor Saveza Alpe-Jadran.

Popis i kontakti koordinacijskih točaka dostupni su na ovdje kao i u prijavnom obrascu. Za više informacija o natječaju možete se obratiti resornim koordinacijskim točkama kao i Istarskoj županiji u Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove na: gordana.sirol@istra-istria.hr

Povratak na prethodnu stranicu