1. Novosti iz udruga
  2. Radionica i tribina „Univerzalni dizajn i inkluzivna kultura

Radionica i tribina „Univerzalni dizajn i inkluzivna kultura

Radionica i tribina „Univerzalni dizajn i inkluzivna kultura

U sklopu Otvorene platforme Rojc, zagovaračke platforme na subnacionalnoj razini, održat će se radionica i tribina pod nazivom „Univerzalni dizajn i inkluzivna kultura“.

Nositelj platforme je Savez udruga Rojca, a partneri su udruge iz Rojca: Zelena Istra, Metamedij, Krater, Gradska radionica, Planinarsko društvo "Glas Istre" Pula, CRUX - Društvo vizualnih umjetnika, Proces - udruga za promicanje queer kulture i LGBTIQ+ prava i Društvo tjelesnih invalida Istre.

  • Radionica i tribina će se održati u petak, 20.05.2022. godine. Radionica će se održati od 13 do 15h, a tribina s početkom u 17h.

Cilj programa je aktivno zagovaranje daljnjih poboljšanja i mogućnosti za što kvalitetniji pristup sadržajima u kulturi najvećem broju ljudi bez obzira na moguća ograničenja.

Na tribini će sudjelovati:

- izv. prof. dr. sc. Iva Mrak, mag. arh. s Građevinskog fakulteta u Rijeci, koja će prezentirati ideju univerzalnog dizajna te je jedna od voditeljica radionice koja prethodi tribini,

- Sandra Nuždić, prof., voditeljica Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Rijeci, koja će govoriti o iskustvima stečenim tijekom EPK te je jedna od voditeljica radionice koja prethodi tribini,

- voditeljica restauratorskokonzervatorskog odjela Arheološkog muzeja Istre Đeni Gobić Bravar, koja će prezentirati iskustva projekta COME-IN!,

- arhitektica Breda Bizjak o trenutnom stanju u prostoru te

- Mladen Pucarić, osoba s invaliditetom koji je veći dio svog života posvetio uklanjaju prostornih barijera i stvaranju fizičkog okruženja pristupačnog svima, koji će govoriti o praktičnim primjerima iz svakodnevnog života.

Povratak na prethodnu stranicu