1. Novosti iz Zaklade
  2. “DOP u funkciji razvoja zajednice” u Karlovcu na Konferenciji o razvoju socijalne samoposluge

“DOP u funkciji razvoja zajednice” u Karlovcu na Konferenciji o razvoju socijalne samoposluge

U Karlovcu, dana 8. studenog 2018. godine s početkom u 10 sati održat će se Konferencija "Unapređenje rada socijalne samoposluge kroz aktivnu zajednicu". Ova Konferencija dio je programa "Aktivni u zajednici" i jedna je od aktivnosti kojima se želi ojačati kapacitete postojeće samoposluge u Karlovcu te razvijati kulturu davanja u općekorisne svrhe.

Konferencija će započeti u 10:00 sati radionicom „Društveno odgovorno poslovanje u funkciji razvoja zajednice“ pod vodstvom upraviteljice Zaklade, Helge Može Glavan. Predstavnici poslovnih subjekata bit će upoznati s konceptom društveno odgovornog poslovanja, zašto je ono bitno, tko sve od njega može imati koristi te kako i zašto surađivati s lokalnom zajednicom. Društveno odgovorne tvrtke osim što djeluju ekološki prihvatljivo, doprinose svojoj lokalnoj zajednici i zapošljavanjem ljudi, stvaranjem proizvoda i pružanjem usluga, plaćanjem poreza, davanjem donacija, korištenjem resursa iz zajednice u smislu nabave, a vrlo je bitno napomenuti i stvaranje dobrog odnos prema zaposlenicima i prema široj zajednici. Danas tvrtke na novi način promišljaju o svojoj društvenoj učinkovitosti kroz cjelokupno svoje djelovanje prema unutra i prema vani.

U sklopu konferencije održat će se i Okrugli stol: Problematika darivanja hrane/modela prehrane socijalno ugroženih građana (u Karlovcu) - izazovi i mogućnosti proširenja te će nastavno biti prezentirani neki od primjera dobre prakse. Sudionici okruglog stola bit će predstavnici Hrvatske agencija za hranu, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva financija/Porezne uprave, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te Centara za socijalnu skrb Karlovac.

Nakon primjera dobre prakse slijedi radionica za građane, udruge, klubove, mjesne odbore i gradske četvrti: Kako ja mogu pomoći radu socijalne samoposluge u Karlovcu čiji je moderator upraviteljica Zaklade.

Program Konferencije na: https://www.karlovac.hr/

Službeni Poziv na Konferenciju nalazi se u nastavku.

Prijave na: nikolina.pahanic@karlovac.hr

Povratak na prethodnu stranicu