2. Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2021. - 2027.: informativni dan povodom 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ulozi Nacionalnog tijela u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa Središnja Europa, objavilo je na svojoj mrežnoj stranici poziv na sudjelovanje na informativnom danu koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga.
Kao što je već poznato, u novom programskom razdoblju kroz Program će se sufinancirati projekti u svrhu jačanja regionalnih inovacija, pametne specijalizacije, energetske tranzicije, zaštite okoliša, klimatskih promjena, poboljšanja prometnih veza te osnaživanja upravljačkih kapaciteta za regionalni razvoj kroz 9 specifičnih ciljeva. Cilj prvog poziva u novom razdoblju financiranja je ponuditi širok tematski raspon za najveći mogući broj zainteresiranih partnera te su stoga za prijave otvorena sva 4 tematska prioriteta. Vrijednost poziva iznosi oko 72 milijuna eura iz EFRR-a uz stopu sufinanciranja od 80%.

• Informativni dan će se održati 12.01.2022. u 10:30 sati, a prijave su otvorene do 10.01.2022. godine putem online prijavnog obrasca.

Dodatne informacije o informativnom danu potražiti na mrežnoj stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.