2. Pridružite se kampanji Hrvatska volontira 2024 od 22.  do 25. svibnja!

Pridružite se kampanji Hrvatska volontira 2024 od 22.  do 25. svibnja!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva poziva organizatore volontiranja da se uključe u ovogodišnju kampanju Hrvatska volontira 2024 i organiziraju volonterske aktivnosti koje pokazuju kako volontiranje generira europske vrijednosti poput ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava, ljudskih prava i solidarnosti. Slogani ovogodišnje kampanje su: „Aktivno sudjelujem za demokraciju.”, „Aktivno sudjelujem za solidarnost.” i „Aktivno sudjelujem za dostojanstvo.” Hrvatska volontira 2024 ove godine će se održati u periodu od 22. do 25. svibnja.

Mole se organizatori volontiranja da svoje volonterske aktivnosti prijave putem online platforme Volonteka - https://bit.ly/volonteka_ najkasnije do 17.5.2024.

Sve prijavljene aktivnosti  bit će objedinjene i dostupne svim građanima kako bi se što lakše mogli uključiti u razne volonterske aktivnosti koje ih zanimaju.

Više informacija o ovoj kampanji pronađite klikom ovdje, a za sva pitanja organizatori kampanje Hrvatska volontira 2024 dostupni su putem maila hcrv@hcrv.hr

Hrvatski centar za razvoj volonterstva od 2011. godine organizira kampanju pod nazivom „Hrvatska volontira”, koja se održava na nacionalnoj razini svake godine. U kampanju se uključuje velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki, koje kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promiču volontiranje. „Hrvatska volontira” do sada je okupila 42 325 volontera/ki, koji su kroz 2 857 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili 202 304 volonterskih sati. Ovogodišnju kampanju sufinanciraju: Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz program Impact4Values te Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike (MROSP).