1. Novosti iz udruga
  2. Udruga Sakramenski najavljuje predavanje “Solarna energija za kućanstva”

Udruga Sakramenski najavljuje predavanje “Solarna energija za kućanstva”

U okviru projekta “Od fragilnih do AGILNIH pojedinaca i zajednica” udruga Sakramenski, uz financijsku podršku Općine Medulin, organizira predavanje o solarizaciji, energetskoj tranziciji i energetskoj neovisnosti namijenjeno mještanima općine te široj zainteresiranoj  javnosti.

Na informativno-edukativnom predavanju o temi solarizacije za kućanstva "Solarna energija za kućanstva", gost predavač Vjeran Piršić iz udruge Eko Kvarner govorit će o mogućnostima financiranja i postavljanja vlastitih solarnih elektrana te primjerima dobre prakse energetskih zajednica u RH, uz predstavljanje priručnika „Moja energija, moja sloboda“. Predavanje je zapravo prvi dio edukacije koja se sastoji od dva interaktivna susreta sa zainteresiranim mještanima i javnošću. U 2. susretu, čiji će datum održavanja biti naknadno najavljen, g. Piršić će održati ciljane konzultacije sa zainteresiranim mještanima koji će tom prilikom dobiti precizne informacije o troškovima i učincima solarne, fotonaponske elektrane za njihove objekte i kućanstva, a temeljem provedbe konkretnih izračuna potrebne snage, troška instalacije i ušteda koje bi za svakoga instaliranje sustava dugoročno donijelo.

• Predavanje "Solarna energija za kućanstva" će se održati u srijedu, 02.11.2022. godine, s početkom u 18 sati, u velikoj sali DVD doma u Medulinu, (1. kat, Mukalba 147).

Na događaju će sudjelovati načelnik Općine Medulin Ivan Kirac sa suradnicima iz općinskih upravnih odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša te komunalnu izgradnju i održavanje, te ovime organizatori pozivaju sve zainteresirane mještane, privatne iznajmljivače i širu zainteresiranu javnost da se pridruže prvom i drugom edukativnom susretu o temi solarnih elektrana za kućanstva.

Više informacija na mrežnoj stranici Općine Medulin.