2. Poziv za predlaganje predstavnika OCD-a za članove Radne skupine za praćenje zločina iz mržnje

Radna skupina za praćenje zločina iz mržnje, kao radno tijelo Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske zadužena je za koordinaciju prikupljanja podataka o zločinu iz mržnje, praćenje i analizu pojavnosti zločina iz mržnje, koordinaciju međuresorne suradnje u borbi protiv zločina iz mržnje te izradu preporuka za unaprjeđenje sustava borbe protiv zločina iz mržnje.

Slijedom svega navedenog, potrebno je predložiti pet (5) predstavnika organizacija civilnog društva i to iz svake organizacije po jednog člana i zamjenika člana Radne skupine za praćenje zločina iz mržnje.

• Rok za dostavu kandidatura je utorak, 27. travnja 2021.

Molimo sve zainteresirane organizacije civilnoga društva da putem dostupnog obrasca Ureda za udruge dostave prijedloge kandidata za člana i zamjenika člana Radne skupine za praćenje zločina iz mržnje.

Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu: savjet@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama dostupan je na mrežnoj stranici Ureda za udruge.