2. POZIV UDRUGAMA NA UKLJUČIVANJE U NOVI PROGRAM ZAKLADE I FET-A

POZIV UDRUGAMA NA UKLJUČIVANJE U NOVI PROGRAM ZAKLADE I FET-A

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji s Fakultetom ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli poziva udruge na uključivanje u prvi „Community case study“ program.

Radom na terenu Zaklada je postala svjesna činjenice da su mlade osobe vrlo malo ili nedovoljno motivirane i zainteresirane za uključivanje u civilno društvo kroz volontiranje, humanitarni rad ili uključivanje u rad takvih organizacija te da uopće ne poznaju područje civilnog sektora. Osim toga uočena je i činjenica da su udruge u svakodnevnoj rutini „zapele“ i ne mogu riješiti detektirane probleme kako bi nastavile s razvojem i rastom i samim time postigle veći društveni utjecaj u svojoj zajednici.

Kako bi studente potaknuli na uključivanje u rad udruga, ali i dali priliku udrugama da upoznaju studente sa svojim radom te ih na taj način privukle na uključivanje u njihov rad, ali kako bi zajedničkim snagama riješili probleme s kojima se udruge susreću osmišljen je „Community case study“ program. Smatramo da je vrlo važno u kontekstu društveno korisnog učenja, spajati studente i organizacije civilnoga društva. Studenti će kroz ovaj program rješavati case study-e (slično kao u poduzetništvu), ali u ovom slučaju bi tematike bile vezane za udruge, odnosno sektor civilnog društva.

Upravo iz tog razloga, Zaklada kroz ovaj javni poziv želi uključiti 5 udruga kako bi njihove probleme, odnosno probleme u zajednici koje žele riješiti prezentirale studentima. Korist je obostrana - udrugama je potrebna inovativnost i kreativnost te drugačiji pogledi na rješavanje pojedinih problema, a postoji mogućnost da se neki studenti odluče na volontiranje. Osim toga udruge pružaju širok dijapazon stjecanja iskustva i znanja što može biti dobra „odskočna daska“ studentima, ukoliko se odluče na zaposlenje u udruzi, ali je takvo iskustvo i stečeno znanje svakako dobrodošlo i za pokretanje i obavljanje drugih poslova.

Grupe studenata i predstavnici udruga biti će moderirani i vođeni od strane Zaklade i profesora s Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli tokom cijelog procesa provedbe programa.

Pred kraj programa biti će održane kratki „pitchevi“ predstavnicima udruga, ali i predstavnicima poslovnog sektora s ciljem spajanja civilnog i poslovnog sektora te pronalaska načina za provedbu osmišljenih društvenih ideja/projekata.

Za sva dodatna pojašnjenja, više informacija ili detaljnije dogovore stojim na raspolaganju.

Prijave putem sljedećeg obrasca do 04.11. do 12:00 sati: https://forms.gle/LvkAb9ZBRGGnxRSf7