1. Novosti iz udruga
  2. Poziv udrugama na predstavljanje sustava osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa OCD-a “SKOCKANO”

Projektni tim projekta “SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju” organizira online prezentaciju Sustava SKOCKANO za udruge koje žele raditi na unapređenju svojih obrazovnih programa i koje su zainteresirane nositi oznaku kvalitete SKOCKANO.

• Prezentacija će se održati u srijedu23.11. 2022. od 10 do 11 sati online putem Zoom-a, a prijave se zaprimaju putem ovog obrasca do ponedjeljka, 21.11.2022.

Na prezentaciji će biti predstavljen Sustav – od čega se sastoji, čemu i kako služi te na koji način ga udruge i druge organizacije civilnog društva mogu koristiti za unapređenje svog rada u području obrazovanja. Najavit će se i novi ciklus poziva za proces evaluacije i dodjele oznaka za organizacije i obrazovne programe te objasniti što je potrebno za prijavu. Prezentaciju će održati članice projektnog tima koji je razvio Sustav - Lovorka Bačić (CMS) i Maja Šarić (FSO) te Diana Kovačić - članica udruge Žmergo koja već nosi oznaku kvalitete.

Sustav osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa SKOCKANO je pionirski inovativni poduhvat razvijen u okviru projekta “SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju” koji je i podržan s 199.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Sustavom se se želi doprinijeti regulaciji u sektoru civilnog društva uvođenjem standarda kvalitete u radu sa zajednicama i različitim grupama. Razvile su ga članice GOOD inicijative kako bi podržale udruge u unapređenju svog obrazovnog rada te sada. Sustav je pristupačan i besplatan, sastoji se od standarda i kriterija te nudi mogućnost dobivanja oznake kvalitete kojom se jamči polaznicima obrazovnih programa i suradnicima da organizacija prati standarde kvalitete u svom obrazovnom radu.

Puni tekst poziva za udruge na predstavljanje sustava SKOCKANO dostupan je ovdje.

Više informacija dostupno je ovdje.