2. Poziv na završnu predstavu projekta T.A.P.

Poziv na završnu predstavu projekta T.A.P.

Europski projekt „Theatre for Activism and Participation" (akronim T.A.P.) provodi naša Zaklada zajedno s partnerima iz Slovenije i Italije. Predstavu će izvesti mladi iz partnerskih zemalja dana 1. kolovoza 2014., u Puli, s početkom u 19.00 sati.

Mladi iz Hrvatske, Slovenije i Italije izvesti će predstavu primjenjujući metode „legislativnog kazališta“ kao podmetode „društvenog kazališta“ u Puli u prostorijama Dnevnog boravka Rojca, na adresi Gajeva 3 . Prijava nije potrebna.  Projekt T.A.P. vrijedan je 23 460,00 eura, a financiran je kroz program 'Mladi na djelu' Europske komisije. Cilj projekta je promovirati aktivno građanstvo i poticati sudjelovanje mladih na lokalnoj razini. U sklopu projekta T.A.P. održane su radionice u Italiji i Sloveniji, a završne radionice održavaju se ovaj tjedan u Puli. Partneri na projektu su iz Hrvatske (Udruga ZUM, Pula), Slovenije (KID Pina i Središće Rotunda, Kopar) i Italije (Cooperativa COSMO, Vicenza i Trevignano 2.0, Trevignano).  Kao rezultat projekta izradit će se kratki film o projektnim aktivnostima te osmisliti i održati tri predstave (po jedna u svakoj parterskoj zemlji). Inovativan element projekta je primjena sudioničko - umjetničke metode „društvenog kazališta“. Mladi su učili o demokratskim procesima kako bi se smanjila negativna percepcija javnosti o politici, a istovremeno mlade pripremilo na aktivno uključenje u europske i nacionalne parlamentarne izbore. Više o ovom i ostalim europskim projektima Zaklade pronađite ovdje.