2. Poziv na regionalnu debatu: (R)šum ljudskih prava širom Covid+ Europe

Poziv na regionalnu debatu: (R)šum ljudskih prava širom Covid+ Europe

Human Rights Film Festival i Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (ACF Hrvatska) u suradnji s partnerskim organizacijama civilnog društva i zakladama iz Poljske, Rumunjske, Portugala i Slovenije organiziraju regionalnu online debatu“(R)šum ljudskih prava širom Covid+ Europe”.

Cilj ove transnacionalne rasprave o gorućim pitanjima naše zajednice je aktivno uključiti i okupiti zagovornike/ce ljudskih prava iz različitih dijelova kako bi se razmijenilo uvide  i iskustva o utjecaju krize izazvane pandemijom na stanje ljudskih prava, uključujući i “mutacije” diskursa o ljudskim pravima te učinak krize na aktere zaštite ljudskih prava u različitim zemljama. Pokušat će se razmotriti opcije za ublažavanje trenutne društvene polarizacije i nereda proizašlih iz nesigurnosti potencirane nepovjerenjem i sada već dugotrajnim osjećajem neizvjesnosti u pogledu ishoda i dugotrajnih posljedica ove krize. Kao uvodničare/ke debata će uključiti zagovarače/ice ljudskih prava i  političke analitičarke/e iz regije.

• Debata će se održati u ponedjeljak, 6.12.2021. godine od 11 do 13 sati putem Zoom platforme i FB streaminga, a za sudjelovanje je potrebno registrirati se ovdje. Primarni jezik debate će biti engleski, ali bit će popraćena i simultanim prijevodom na hrvatski

• Zoom poveznica: https://us02web.zoom.us/j/83164343743

• FB prijenos: https://fb.me/e/57abwS4FD

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici ACF Hrvatska.