1. Novosti iz udruga
  2. Poziv na panel raspravu “Društveni angažman u muzeju i izvan njega”

Poziv na panel raspravu “Društveni angažman u muzeju i izvan njega”

Volonterski centar Istra će idući tjedan aktivno sudjelovati na panel raspravi "Društveni angažman u muzeju i izvan njega" te poziva sve zainteresirane da se pridruže događaju.

Panel rasprava se organizira u okviru programa Etnografskog muzeja Istre "Moć tolerancije". Tema panel rasprave je društveni angažman muzeja, participacija i suradnja lokalne zajednice, pojedinaca, grupa, u osmišljavanju zajedničkih programa na temu kulturnih i društvenih različitosti, promicanja uključivosti i tolerancije. Međunarodna putujuća izložba plakata Tolerancija, iza koje stoji istaknuti umjetnik Mirko Ilić, a koju ugošćuje Etnografski muzej Istre poslužit će kao poticaj za razmišljanje o spomenutim temama. Naime, dijalog koji potiče uključivost jedno je od glavnih obilježje izložbe. Uz to, ovaj se program odvija u sklopu ICOM-ovog Međunarodnog Dana muzeja koji se ove godina obilježava temom Moć muzeja.

• Panel rasprava otvorena je za javnost, a održat će se u ponedjeljak, 06.06.2022. godine u 11h u prostorima Etnografskog muzeja Istre.

Na panelu će sudjelovati: Duga Mavrinac (Kustosko-istraživački kolektiv Ipak); Kosjenka Laszlo Klemar (Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb); Jan Franjul (Udruga Proces, Pula); Danijela Ustić (Volonterski centar Istra); Mauricio Ferlin (grafički dizajner); Darko Babić (ICOM Hrvatska; Katedra za Muzeologiju FFZG ); Suzana Jašić (Grad Pazin) i Mario Buletić (EMI-MEI, moderator panela).

Poželjno je da zainteresirani za sudjelovanje na panelu prethodno najave svoj dolazak na e-mail adresu mario@emi.hr.

Više informacija ovdje.