2. Poziv mladima Grada Poreča - Parenzo na Fokus grupe

Poziv mladima Grada Poreča - Parenzo na Fokus grupe

Grad Poreč – Parenzo u procesu je izrade Lokalnog programa za mlade Grada Poreča – Parenzo za razdoblje od 2021. do 2025. godine - strateški dokument namijenjen mladima, a koji će za cilj imati poboljšanje kvalitete života mladih u Gradu Poreču – Parenzo.

Ovaj će strateški dokument sadržavati sveobuhvatan strukturni pristup izgradnji uvjeta za kvalitetan razvoj mladih – prioritete, mjere i aktivnosti u svim područjima djelovanja koja su obuhvaćena Nacionalnim programom za mlade:

• Obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje

• Zapošljavanje i poduzetništvo

• Aktivno sudjelovanje mladih i održivi razvoj zajednice

• Socijalna uključenost

• Zdravlje i sport

• Mladi u ruralnim područjima

• Kultura

• Rad s mladima

• Mladi u europskom i globalnom okruženju

Trenutno smo u fazi prikupljanja informacija, razmišljanja, kontaktiranja dionika koji utječu ili mogu utjecati na razvoj mogućnosti mladih i za mlade; te se u suradnji sa njima, posebno mladima, provodi detaljno i strukturirano mapiranje svih potreba, problema, mogućnosti, potencijala i prijedloga.

Fokus grupe će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Poreč, u nekoliko navrata. To će biti prilika da i vas čujemo, da nam kažete što vi mislite i što bi trebalo učiniti da se poboljša život mladih na području Grada Poreča, odnosno što bi sve trebalo učiniti u narednom periodu za to iz perspektive mladih.

Svaka Foksu grupa traje 3 sata, termina ima nekoliko a svaka osoba sudjeluje samo na jednoj fokus grupi.

Termini održavanja Fokus grupa su slijedeći:

• Ponedjeljak, 14.9.,  13:30 / 17:00

• Srijeda, 16.9.,  13:30 / 17:00

• Petak, 18.9., 13:30 / 17:00

Za sve sudionike osigurano je osvježenje.

Prijave obavezne putem: https://forms.gle/uCgKkXcgJWj2qczaA