1. Novosti iz udruga
  2. Poziv na 5. manifestaciju „Zdrave navike = Zdrav život“

Poziv na 5. manifestaciju „Zdrave navike = Zdrav život“

Poziv na 5. manifestaciju  „Zdrave navike = Zdrav život“

Udruga koja pomaže onkološkim bolesnicima „Centar za zdrave životne navike Vita Nova“ iz Pule ove godine po peti puta organizira manifestaciju  „Zdrave navike = Zdrav život“ koja će se održati u subotu, 10.09.2022. od 9:30 do 13:00h na tržnici u Puli, na adresi Narodni trg 1.

Cilj ove manifestacije je promocija zdravih životnih navika, prvenstveno zdrave i uravnotežene prehrane, kojima se može spriječiti 1/3 kroničnih nezaraznih bolesti, kao što su maligne bolesti, kardiovaskularne bolesti i sl. te će u sklopu manifestacije za građane biti pripremljeno 200 zdravih bezmesnih obroka.

Manifestacija je humanitarnog karaktera te će sav prihod od donacija biti uplaćen na transakcijski račun udruge IBAN HR6523900011100978965 u svrhu financiranja „hladnog pogona“ udruge i za sufinanciranje aktivnosti koje provodi udruga budući da su programi udruge najvećim dijelom besplatni za sve članove.

Centar za zdrave životne navike Vita Nova pruža psihosocijalnu pomoć i podršku osobama oboljelim od malignih bolesti kod suočavanja sa dijagnozom te promjenama osobnog stava prema bolesti. Vrši edukaciju, senzibiliziranje i pomoć pri usvajanju zdravih životnih navika uravnoteženim načinom prehrane, poticanjem fizičke aktivnosti, usvajanjem tehnika opuštanja i redukcije stresa.

Više informacija na Facebook stranici događaja.