2. Online radionice u prosincu na ESF platformi

Online radionice u prosincu na ESF platformi

ONLINE RADIONICA UDRUGE SMART: Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama

Radionica će upoznati sudionike/ce sa svrhom i procesom javnog zagovaranja te s osnovnim koracima pripreme i provedbe aktivnosti javnog zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama. Namijenjena je osobama bez ili s malo iskustva u zagovaranju.

• Radionica će se održati 01.12.2021. od 10:00h do 13:00h, a prijave su otvorene do 26.11.2021. ovdje.

ONLINE RADIONICA ACT GRUPE: Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa organizacija civilnoga društva; Možemo/hoćemo li bolje?

Cilj ove radionice upoznati sudionike/ce sa svrhom vrednovanja kako bi mogli unaprijediti vlastite okvire vrednovanja unutar organizacija. Sudionici/e će izraditi vlastiti jednostavni okvir za vrednovanje neke intervencije, projekta, programa ili organizacije s naglaskom na vrednovanju učinaka, a ne samo vrednovanju efikasnosti provedbe i „mjerljivih ishoda“. Dodatno, praktičnim radom i vježbama naučit će kako jednostavni alati poput lanca vrijednosti mogu poslužiti za vrednovanje i unapređenje onoga što rade te cijele organizacije.

• Radionica će se održati 08.12.2021. od 10:30h do 08.12.2021., a prijave su otvorene do 02.12.2021. ovdje.

ONLINE PROVEDBENA RADIONICA: Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice (SKUPINA 1)

Radionica je namijenjena ISKLJUČIVO korisnicima koji su ostvarili bespovratne potpore za provedbu projekata u okviru natječaja "Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice (SKUPINA 1)". Provedbena radionica organizira se kako bi se korisnike upoznalo s ugovornim pravima i obvezama te prvim koracima u provedbi projekta i izvješćivanju.

• Radionica će se održati od 08.12.2021. u 13:00h do 10.12.2021. u 12:30h, a prijave su otvorene do 07.12.2021. ovdje.

ZOOM RADIONICA UDRUGE SMART: Modeli uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva

Cilj ove online radionice je upoznati sudionike sa svrhom te različitim načinima i modelima uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva, kao i utvrditi praktične korake koje organizacije mogu ili trebaju poduzeti kako bi snažnije uključili građane u svoj rad.

• Radionica će se održati 16.12.2021. od 10:00h do 13:00h, a prijave su otvorene do 13.12.2021. ovdje.

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici ESF Platforme.

ZOOM RADIONICA UDRUGE SMART, 16.12.2021. - Modeli uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva

Ciljevi ove online radionice su upoznati sudionike sa svrhom te različitim načinima i modelima uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva i utvrditi praktične korake koje organizacije mogu ili trebaju poduzeti kako bi snažnije uključili građana u svoj rad. Mole se zainteresirani da se na radionicu prijave samo ako na istoj mogu sudjelovati za cijelo vrijeme njezina trajanja te samo ako mogu osigurati opremu potrebnu za aktivno i nesmetano sudjelovanje na radionici. MAX SUDIONIKA: 30