1. Novosti iz udruga
  2. Online konferencija Dear Future Volunteers

Online konferencija Dear Future Volunteers

Online konferencija Dear Future Volunteers dio je projekta „Volontiranje kao alat za inkluzivno društvo“ čiji je cilj izgraditi interkulturalno razumijevanje i solidarnost kroz aktivnosti uključivanja lokalnih zajednica u prakse uključivog volonterstva. Konferenciju organizira Inicijativa mladih za ljudska prava (Srbija) u suradnji s Udrugom Parada ponosa (Slovenija), Loesje (Njemačka), INAR (Irska) i Inicijativom mladih za ljudska prava (Hrvatska).

U fokusu konferencije su inkluzivne organizacija, njihove volonterske prakse te alati za interkulturalno razumijevanje i solidarnost u Europi. Dakle, stvaranjem inkluzivnog okruženja konferencija pridonosi borbi protiv ksenofobije, homofobije i rasizma u nevladinim organizacijama i lokalnim zajednicama.

Online konferencija održat će se na ZOOM platformi 16. i 17. studenog 2021. godine, a organizirana je u 3 panela koji prezentiraju tri različite perspektive:

1. Volunteering for Inclusiveness, 16.11.12:30h –  Europska mreža volonterskih organizacija već desetljećima promovira inkluzivnost, solidarnost i suradnju.

2. There is no I in volunteer, 16.11.18:00h –  Priče volontera iz cijelog svijeta imaju ogroman motivacijski učinak jer aktivistima pružaju inspiraciju za volontiranje.

3. The Future of the (Inclusive) Volunteering,17.11. u 10:00h – Sažetak preporuka, koje će biti korištene u sklopu Konferencije o budućnosti Europe, o tome kako volontiranje može postati dostupnije i inkluzivnije.

Sudjelovati se može na svim ili samo na nekim panelima, a radni jezik bit će engleski.

• Rok za prijavu je 10.11.2021. godine putem ovog obrasca.

Za dodatne informacije pogledati ovdje.