2. Okrugli stol o Nacionalnom planu za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva

Nacionalna strategija stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva istekla 2016. te od tada RH nema ovaj važan strateški dokument. Tijekom ovog vremena, radilo se na izradi novog strateškog okvira, a trenutna radna skupina oformljena je prošle godine.

Nastavno na spomenuto, Centar za mirovne studije, Gong, Institut za političku ekologiju, Klubtura, Kuća ljudskih prava, Mreža mladih Hrvatske, RODA, Savez za autizam Hrvatske i Zelena akcija organiziraju okrugli stol o važnosti, sadržaju i procesu izrade nacionalne javne politike za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva koji će se održati u utorak, 15. studenog 2022. od 10 do 12 sati u Zagrebu u dvorani Andromeda, Matica hrvatskih sindikata, Florijana Andrašeca 18A, na prvom katu.

Cilj okruglog stola je uspostava strukturiranog dijaloga s nadležnim institucijama i drugim zainteresiranim akterima izvan foruma poput Savjeta za razvoj civilnoga društva i sl. O ovome će se razgovarati s predstavnicima nadležnih institucija, organizacija civilnog društva i pripadnicima akademske zajednice.

Ako namjeravate doći na skup popunite sljedeći obrazac te ukoliko planirate doći iz drugih gradova i mjesta, organizatori mogu pokriti smještaj i putne troškove (u tom slučaju je posebno važno popuniti prijavni obrazac), a za one koji ne mogu doći u Zagreb, organizirat će se prijenos uživo.

Više informacija ovdje.