2. Održana su umrežavanja za male projekte u zajednici

Održana su umrežavanja za male projekte u zajednici

Prošli i pretprošli tjedan održana su umrežavanja dionika u lokalnim zajednicama članova Fonda gradova i općina. Umrežavanja su se u suradnji s gradovima i općinama održala prema sljedećem rasporedu:

- utorak, 10.05. u Vodnjanu-Dignano

- srijeda, 11.05. u Medulinu

- ponedjeljak, 16.05. u Vižinadi-Visinada

- utorak, 17.05. u Ližnjanu-Lisignano

- srijeda, 18.05. u Rovinju-Rovigno

- te u četvrtak, 19.05. u Taru-Vabrigi - Torre-Abrega.

Umrežavanju je prisustvovalo sveukupno pedesetak predstavnika udruga, ustanova i mjesnih odbora. Uz kratke prezentacije natječaja za male projekte u zajednici „Mali projekt za bolje sutra“, svi sudionici su imali priliku pitati i razjasniti sve nejasnoće oko natječaja i svojih projektnih ideja. Bila je to dobra prilika za umrežavanje uz mapiranje postojećih resursa, pronalazak zajedničkih rješenja, određivanje prioriteta za rješavanje te u konačnici za definiranje i oblikovanje malih projekata.

Neki sa željom za umrežavanjem, a neki s već razrađenim projektnim idejama dionici su zajednički pronalazili rješenja za pojedine probleme u svojim lokalnima zajednicama te ćemo uskoro doznati koliko je ideja i rješenja oblikovano u mali projekt koji će pokrenuti konkretne promjene u lokalnim zajednicama.

Natječaj je otvoren još samo do sutra 26.05.2022. godine te je prijavu moguće dostaviti do 15:00h.