1. Novosti iz Zaklade
  2. Održana konferencija o društvenom poduzetništvu “Poduzetništvo u službi ljudi: razvoj ekosustava društvenih poduzeća za radnu integraciju u Hrvatskoj”

Održana konferencija o društvenom poduzetništvu “Poduzetništvo u službi ljudi: razvoj ekosustava društvenih poduzeća za radnu integraciju u Hrvatskoj”

Održana konferencija o društvenom poduzetništvu “Poduzetništvo u službi ljudi: razvoj ekosustava društvenih poduzeća za radnu integraciju u Hrvatskoj”

U četvrtak, 6. lipnja u Coworking centru u Puli održala se konferencija “Poduzetništvo u službi ljudi: razvoj ekosustava društvenih poduzeća za radnu integraciju u Hrvatskoj” u organizaciji Zaklade Istra, ACT grupe i Sveučilišta u Zagrebu

Konferencija se sastojala od niza zanimljivih predavanja i interaktivne radionice  na temu Mogućnosti, izazovi i smjernice za razvoj sektora radne integracije u Hrvatskoj. Predavanje su održali doc.dr.sc. Nikola Buković i izv.prof.dr.sc. Danijel Baturina (Europski i hrvatski trendovi u sektoru radne integracije i društvenog poduzetništva, Trenutna situacija radne integracije i postojećeg sektora: nedostatak vještina i predviđanje potreba za budućnost), Jelena Pavlović (B-WISE zajednica praktičara i dionika u sektoru: strategija sektorskih vještina i budućih planova za razvoj) i Helga Možé, upraviteljica Zaklade Istra (Prijedlog javne politike za razvoj društvenih inovacija i društvenog poduzetništva u Istri).

Konferencija je okupila predstavnike društvenih poduzeća, nekolicinu organizacija civilnog društva, te javne institucije - školske ustanove, županijske institucije i Centar za profesionalnu rehabilitaciju. 

Društveno poduzetništvo, koje se definira kao poslovanje temeljeno na načelima društvene, okolišne i ekonomske održivosti, kod kojeg se stvorena dobit/višak prihoda u cijelosti ili većim dijelom ulaže za dobrobit zajednice, nažalost rijetko se tematizira u hrvatskoj javnosti. Zaklada Istra kroz svoje djelovanje aktivno radi na osvještavanju važnosti ove teme, ali i predstavlja razne mogućnosti za društvene poduzetnike. Važan akter na hrvatskoj sceni društvenog poduzetništva je i grupa ACT koja djeluje kao organizacija civilnog društva čija je svrha osnaživanje onih poslovnih praksi koje donose vrijedan povrat društvu i zajednici, stoga Vas pozivamo da, osim naših, pratite i njihove stranice.

Povratak na prethodnu stranicu