2. Rezultati natječaja “Mali projekti za bolje sutra” od 26.04.2022.

Rezultati natječaja “Mali projekti za bolje sutra” od 26.04.2022.

Natječaj za male projekte u zajednici raspisuje se iz Fonda gradova i općina čiji su članovi: Grad Buje-Buie, Grad Labin, Grad Novigrad-Cittanova, Grad Pazin, Grad Poreč-Parenzo, Grad Rovinj-Rovigno, Grad Vodnjan-Dignano, Općina Funtana - Fontane, Općina Lanišće, Općina Ližnjan-Lisignano, Općina Marčana, Općina Medulin, Općina Svetvinčenat, Općina Tar-Vabriga - Torre-Abrega, Općina Vižinada - Visinada, Općina Vrsar–Orsera. Natječaj je bio raspisan u razdoblju od 26. travnja do 26. svibnja 2022. godine te su pravo prijave imale udruge sa sjedištem u tim gradovima i općinama. Na ovom natječaju financijsku potporu ostvarilo je 10 organizacija, a vrijednost financiranih projekata je 236.336,24 kuna.

Za financiranje su odabrani slijedeći projekti:
•    Projekt „Ponovno zajedno:uređenje parka društvenih igara u Vrsaru“, Društvo "Naša djeca" Vrsar u iznosu od 19.940,00 kuna
•    Projekt „glasOmVITA“, Pučko otvoreno učilište Poreč  u iznosu od 24.483,00 kuna
•    Projekt „LIFE - Lutkarska (re)anImacija i proFi Edukacija, Hrvatski Crveni križ-Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj u iznosu od 22.750,00 kuna
•    Projekt „Savjetovalište za lokalne brendove“, Udruga Sonda za promicanje kreativnosti, edukaciju i razvoj lokalne zajednice u iznosu od 22.730,27 kuna
•    Projekt „Zeleni kutak za ugodni trenutak“, Udruga Sindikata umirovljenika Hrvatske Pazin u iznosu od 25.000,00 kuna
•    Projekt „S tradicijom do boljeg zdravlja“, Osnovna škola Dr.Mate Demarina Medulin u iznosu od 24.000,00 kuna
•    Projekt „RE-generacija“, Udruga Labin Zdravi grad u iznosu od 25.000,00 kuna
•    Projekt "Beachyolley on the hill", Odbojkaški klub Buje 1997 u iznosu od 24.562,50 kuna
•    Projekt "Škola sreće", Osnovna škola Matije Vlačića Labin, u iznosu od 25.000,00 kuna
•    Projekt "Zelena učionica", Osnovna škola Tar-Vabriga u iznosu od 22.870,47 kuna

U sklopu financiranih malih projekata provodit će se niz različitih aktivnosti: projekt u Vrsaru će djecu, roditelje i zajednicu poticati na druženje u prirodi kroz zajedničko uređivanje i dekoriranje parka za društvene igre.  U Poreču će kroz senzibilizacijske radionice djeca biti upoznata sa suvremenom tehnologijom koja slabovidnim ili slijepim korisnicima omogućava korištenje interneta i čitanje. Projektom u Rovinju građani će imati priliku obnoviti i unaprijediti znanje o pravilnom pružanju prve pomoći kako bi se spasio život, spriječilo pogoršanje stanja, olakšala patnja i bol, potaknuo oporavak i ozdravljenje. U Vižinadi će se kroz program edukacija pružiti potpora poduzetnicima mlađe životne dobi u području razvoja brendova. Projektom u Pazinu urediti će se javna zelena površina, poravnati će se teren, zamijeniti dotrajala infrastruktura te postaviti klupe i stolovi za druženje.  Projekt u Ližnjanu će djecu, obitelji i ostale stanovnike upoznati sa bogatstvom i vrijednostima ruralne tradicije i baštine općine Ližnjan kroz stare alate i zanatska znanja seoskog čovjeka te kako njegovanjem tradicije maslinarstva na aktivan način čuvati i valorizirati istarski identitet u zajednici. Projektom u Labinu provest će se kreativne radionice slikanja, crtanja, izrade likovnih radova te radionice vrtlarstva za osobe treće životne dobi. Osim toga, urediti će se dvorište te nabaviti oprema potrebna za provedbu aktivnosti učionice na otvorenom. Projektom u Bujama izgraditi će se pješčano igralište koje će omogućiti građanima da svi sportovi koji se mogu igrati na pijesku budu dostupni svima kroz cijelu godinu. Projektom u Tar-Vabrigi urediti će se zelena površina te provesti ekološke radionice, izgraditi hotel za kukce te postaviti vrtno jezerce.

Sudjelovanje na aktivnostima projekata besplatno je za sve korisnike te Vas pozivamo da se uključite. Rezultate možete pronaći u nastavku, a sažetke odobrenih projekata ovdje.