2. Objavljen natjecaj za STEM u osnovnim skolama, udruge mogući partneri

Objavljen natjecaj za STEM u osnovnim skolama, udruge mogući partneri

Objavljen je poziv kojim će se financirati projekti koji doprinose jačanju kapaciteta institucija osnovnoškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj u STEM podučavanju s konačnim ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika te poboljšanja STEM vještina učenika, kroz 2 komponente:
1. Razvoj STEM vještina kroz opremanje školskih učionica STEM opremom - 28.7.21.
2. Uspostava Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području - 27.8.21.

Iznos potpore po projektu:

Komponenta A: projekti od 200.000,00 do 1.000.000,00 EUR (Razvoj STEM vještina kroz opremanje školskih učionica STEM opremom)

Komponenta B: projekti 1.000.000,00 – 3.000.000,00 EUR (Uspostava Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području)
Trajanje projekata: 12 – 21 mjeseci

Prihvatljivi prijavitelji: osnovne škole osnovane u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u Republici Hrvatskoj, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj, pravne osobe koje su osnivači ili vlasnici osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivi partneri: bilo koji javni ili privatno-pravni subjekti, profitne ili neprofitne naravi, kao i neprofitne organizacije s pravnom osobnošću koje su osnovane i djeluju kao pravne osobe u Islandu, Kneževini Lihtenštajnu, Kraljevini Norveškoj ili Republici Hrvatskoj.