1. Novosti iz Zaklade
  2. Obilježavanje Tjedna filantropije 2023. - učenici 7 pulskih osnovnih škola i ove godine u potrazi za filantropskim blagom

Obilježavanje Tjedna filantropije 2023. - učenici 7 pulskih osnovnih škola i ove godine u potrazi za filantropskim blagom

Obilježavanje Tjedna filantropije 2023. - učenici 7 pulskih osnovnih škola i ove godine u potrazi za filantropskim blagom

S ciljem poticanja filantropskog djelovanja i osvještavanja o važnosti filantropije, Zaklada Istra – Fondazione Istria i ove godine krajem rujna obilježava Tjedan filantropije.

Ove godine Zaklada Istra -  Fondazione Istria Tjedan filantropije obilježava događanjem “Lov na filantropsko blago Pule”, u petak 29.9.2023. godine od 08.00 do 12.00 sati. Zabavni Lov na filantropsko blago svojim sudjelovanjem uveličat će  učenici i volonteri iz 7 pulskih osnovnih škola: OŠ Monte Zaro Pula, OŠ-SE Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola, OŠ Veli vrh Pula, OŠ Veruda Pula, OŠ Tone Peruška Pula, OŠ Centar i Škola za odgoj i obrazovanje Pula.  

„Lov na filantropsko blago Pule“ naslanja se na filantropsku mapu grada Pule, nastalu u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pule – Pola i povjesničarom Andrejom Baderom. Kretanjem po užem dijelu centra Pule, 4 učenika po ekipi uče kroz interakciju s „pulskim filantropima“ koje utjelovljuju glumci iz Teatra Naranča. Točno odgovorivši na sva zadana pitanja i zagonetke, sve ekipe se sastaju i zajedničkim naporima sastavljaju filantropsku rečenicu.

Osim dobre zabave i učenja, cilj Lova na filantropsko blago Pule je na praktični način upoznati s filantropijom i potaknuti ih na filantropsko djelovanje, jer pobjedničke ekipe priljupljene novčiće doniraju jednoj udruzi po njihovom izboru, čime se djecu želi potaknuti na dobročinstvo i altruizam. 

Ukoliko se u petak, 29.09. nađete u centru Pule, pozivamo Vas da podržite i ohrabrite školske ekipe.

Republika Hrvatska se svake godine uključuje u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva koji se u cijeloj Europi obilježava 1. listopada, stoga se zadnji tjedan u rujnu u Republici Hrvatskoj održava Tjedan filantropije, a cijeli program objedinjuje Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Cilj obilježavanja Tjedna filantropije je podizanje svijesti svih građana o filantropiji i dobročinstvu općenito, osvještavanje ljudi o tome koliko je dobročinstvo važno te ih potaknuti da pomažu u svojoj zajednici.

Povratak na prethodnu stranicu