2. Nova Odluka županijskog stožera civilne zaštite o uvođenju nužnih epidemioloških mjera do 12.04.

Jučer je donesena Odluka županijskog stožera civilne zaštite o uvođenju nužnih epidemioloških mjera kojom je, između ostalog, propisana i zabrana održavanja radionica, a stupa na snagu danas, 30. ožujka 2021. godine.

Nužne mjere ove Odluke su:

– zabrana svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta

– obustava rada radionica, uključujući dječje i plesne radionice te plesne škole i igraonice

– škole stranih jezika, pučka otvorena učilišta i autoškole predavanja mogu održavati isključivo on-line ili na drugi način za održavanje kontakata na daljinu.

Nužne epidemiološke mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 12. travnja 2021. godine.