1. Novosti iz civilnog društva
  2. Njemačka zaklada Schüler Helfen Leben (SHL) raspisala Natječaj na temu integracije mladih migranata

Njemačka zaklada Schüler Helfen Leben (SHL) raspisala Natječaj na temu integracije mladih migranata

Više od dvadeset godina njemačka zaklada Schüler Helfen Leben (SHL) podržava projekte u jugoistočnoj Europi, a od 2013. godine i u Siriji i Jordanu. Projekti i programi koje ova zaklada podržava usmjereni su na područje edukacije, aktivizma mladih, socijalne uključenosti marginaliziranih skupina, kao i na širenje mira te s tim u vezi i rješavanja sukoba.

Zaklada SHL objavila je Poziv za prijavu projektnih prijedloga za 2017. godinu, a prihvatljivi su prijavitelji iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Kako se posebna pozornost, od samog osnutka ove zaklade, pridaje pitanjima migranata i izbjeglica, članovi SHL-a odlučili su ovim pozivom posebnu pozornost dati projektima čiji su ciljevi sudjelovanje i integracija migranata i izbjeglica u društvu.

SHL, stoga, poziva organizacije civilnoga društva da prijave projekte u trajanju od 3 godine, kako bi osnažili mlade ljude s iskustvom izbjeglištva i migracije.

Cjelokupna dokumentacija (poziv, prijavni obrazac, upute za prijavitelje te najčešće postavljana pitanja) dostupna je na mrežnoj stranici www.schueler-helfen leben.de.

Prijavu je potrebno poslati na adresu e- pošte cfp17@schueler-helfen-leben.de, a rok za prijavu je 7. siječnja 2017. godine.

S posebnim fokusom na ovim pitanjima, SHL nastoji graditi Fond hitne pomoći na takozvanoj Balkanskoj ruti koja je pokrenuta za vrijeme ljeta 2015. godine i putem koje je podržano 59 inicijativa jugoistočne Europe.

Temeljem bitnih načela SHL-a prednost će se dati aktivnostima integracije u donošenju odluka i sudjelovanju mladih

 

Izvor: http://zaklada.civilnodrustvo.hr/category/102/subcategory/126/3930

Povratak na prethodnu stranicu