1. Novosti iz udruga
  2. Nebo je granica: pomozimo Zvjezdarnici Višnjan educirati nove generacije znanstvenika

Zvjezdarnica Višnjan putem crowdfunding platforme Croinvest.eu prikupila je više od inicijalno planiranih 635.000 kuna! Sljedeći cilj koji je ponovno dosegnut bilo je prikupiti 854.000, a novi cilj s rokom do 15. siječnja je 1.185.000 kuna! Nositelj kampanje kojoj će crowdfunding platforma Croinvest.eu isplatiti sav donirani novac je udruga koja upravlja Zvjezdarnicom Višnjan: ​ASTRONOMSKO DRUŠTVO VIŠNJAN, Istarska 5, 52463 Višnjan.

Naime, prvobitnim ciljem Zvjezdarnica Višnjan planirala je uspostaviti lokaciju za ispitivanje robotiziranih teleskopa te dodatne kapacitete za smještaj učenika. Novi cilj od 1,185 milijuna kuna omogućit će i izradu prototipa teleskopa od 800 mm promjera objektiva, kao i nabavku puno kvalitetnijih materijala i dijelova za taj prototip od prvotno planiranih.

Zvjezdarnicu Višnjan, jedna je od najboljih svjetskih lovaca na asteroide i jedna od najistaknutijih hrvatskih organizacija koja već nekoliko desetljeća educira buduće hrvatske znanstvenike. Zvjezdarnica koja spada u pet najvažnijih zvjezdarnica na svijetu za mjerenje položaja tek otkrivenih objekata koji bi mogli proći blizu Zemlje, svakako zaslužuje ostati na samom svjetskom vrhu. Pomognimo svi zajedno u ovom cilju našim malim doprinosom kojim će se postići velike stvarij, jer: „Investiranje u djecu najveća je te jedina investicija koja se isplati raditi.“ - Korado Korlević.

Detalje o ciljevima crowdfunding kampanje te kada će isti biti izvršeni, kao i način investiranja u ovu crowdfunding kampanju možete pronaći na: Croinvest.eu/kampanja/zvjezdarnica-visnjan/