1. Novosti iz udruga
  2. Naučite osnove vještina popravljanja na radionici “Sam(a) svoj majstor”

Naučite osnove vještina popravljanja na radionici “Sam(a) svoj majstor”

Naučite osnove vještina popravljanja na radionici “Sam(a) svoj majstor”

Zelena Istra organizira edukativno-praktičnu radionicu svladavanja osnovnih popravaka u kućanstvu.

Radionica će se održati 23. veljače od 18 sati u Radioni Re-Geppetto u DC Rojc.

Ova radionica namijenjena je svima te je cilj osnažiti žene i muškarce u osnovnim vještinama popravljanja. Popravljanjem i pravilnim održavanjem uređaja produžujemo životni vijek proizvoda i smanjujemo stvaranje glomaznog i elektroničkog otpada.  Na radionici će polaznice i polaznici naučiti kako koristiti osnovni alat, što ako dođe do kratkog spoja ili ako trebamo stisnuti ventil za vodu, odštopati sifon, izbušiti ili zakrpati rupu u zidu itd.

Radionicu vodi majstor i voditelj Radione Re-Geppetto Marko Grbac Knapić koji će iz vlastitog iskustva prenijeti osnovno znanje kao i praktične trikove. Radionica uključuje teorijski i praktičan dio.

Radionica će obuhvatiti sljedeće teme:
Sigurnost i prva pomoć (osnovna kutija za PP + peroksid, alkohol za dezinfekciju, flaster za spajanje otvorenih rana);  Osnovni alat;  Struja (osigurači, razvodna kutija (vrste), postupanje u slučaju nestanka struje, kratki spoj.; Voda (puštanje vode, ventili, bojler, čišćenje sifona, cijevi; Zidovi ( gletanje, bušenje, tiplanje, gipsani zidovi, vrste podloga itf.)

Broj mjesta na radionici je ograničen.

Prijavite se na ured@zelena-istra.hr

Više o radionici možete pogledati ovdje.

Povratak na prethodnu stranicu