1. Novosti iz udruga
  2. Nacionalno gastro natjecanje „Amorova žlica - za društvo jednakosti“ za osobe s invaliditetom

Udruga UNUO je ove godine samoinicijativno pokrenula nacionalni projekt „Društvo jednakosti“. U sklopu projekta Udruga će održati  GASTRO natjecanje „Amorova žlica - za društvo jednakosti" na razini države za osobe sa invaliditetom u dobi iznad 17 godina

Gastro natjecanje „Amorova žlica - za društvo jednakosti“  će se održati na 7 lokacija u Hrvatskoj, a u Puli će se održati:

• 19. rujna 2021. - (kandidati iz Istarske, Primorsko goranske) - Samostan Sv Frane, Uspon Svetog Franje Asiškog 9, Pula

​Nakon toga slijedi selekcija najboljih 100 kandidata iz svih županija koji potom pristupaju daljnjem natjecanju koje će se nastaviti u Ugostiteljsko-edukativnom centru inkluzije „Cook Look“ koji je u vlasništvu Udruge u obliku šatora od 450m2 sa kompletnom infrastrukturom prilagođenom osobama sa invaliditetom.  U fazi su postavljanja Centra CookLook na nogometni stadion Prečko uz najprometniju Zagrebačku aveniju gdje će 100 odabranih kandidata pristupiti daljnjem natjecanju. Kandidatima će UNUO besplatno pružiti trening edukaciju kako bi se što spretnije natjecali u četvrt finalu, polu finalu i u konačnici finalu.

UNUO smatra da je ovaj nacionalni projekt iznimno važan jer izravno pomaže na mobilizaciji osoba sa invaliditetom, te približava javnosti njihove mogućnosti. Za velik dio njih, uključivanje u projekt će biti osobni poticaj, motivacija i snaga koji su izostali tijekom niza godina, na putu prema uključivanju u svijet rada. Projektom se predviđa stjecanje i usavršavanje praktičnih znanja te upoznavanje osoba sa invaliditetom s očekivanim ponašanjima, postupcima te načinima rada u turističko - ugostiteljskom okruženju.

UNUO provodi statistiku na razini države o broju natjecatelja koji će pristupiti natjecanju, a ujedno i o instituciji preko koje je pristupio. Od javnosti očekuju angažman na način motiviranja osoba sa invaliditetom od 17 godina na dalje  bez obzira na vrstu invaliditeta.

Jednako tako mole da prijavitelj, odnosno natjecatelj sa svojim roditeljem/skrbnikom popuni Pristupnicu i Suglasnost (dostupni ispod) i pošalje skenirani dokument na udrugaunuo@gmail.com dok originale predate natjecatelju.