2. Na natječaj za Male projekte pristiglo 50 prijava!

Na natječaj za Male projekte pristiglo 50 prijava!

Dana 26. svibnja 2021. godine zatvoren je Natječaj za male projekte u zajednici pod nazivom „Mali projekti za bolje sutra“. Natječaj je bio usmjeren prema svim udrugama, ustanovama i mjesnim odborima koji imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina za 2021. godinu (Buzet, Buje, Funtana, Labin, Ližnjan, Marčana, Medulin, Novigrad, Pazin, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vodnjan, Vrsar i Lanišće) te provode aktivnosti usmjerene za razvoj lokalne zajednice s ciljem rješavanja konkretnih problema kroz osmišljavanje i pružanje društvenog sadržaja. Naglasak je na uključenju građana u provedbu projekta, poticanje na volonterski rad te rješavanje problema koje su građani određene lokalne zajednice istaknuli kao prioritetne. Minimalni iznos sufinanciranja malih projekata je 5.000,00kn, dok je maksimalni iznos 25.000,00kn.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je ukupno 50 prijava iz Buzeta (9), Pazina (7), Rovinja (5),  Buja (5), Poreča (6), Labina (5), Medulina (4), Svetvinčenta (1), Lanišća (1), Funtane (1), Vrsara (1), Ližnjana (1), Vodnjana (1) i Marčane (3). Od toga za tematsko područje „Razvoj lokalne zajednice“ zaprimljene su 32 prijave, dok je za tematsko područje „Očuvanje, valorizaciju i promociju istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja“ primljeno 18 prijava. Sada slijedi postupak provjere ispunjavanja propisanih uvjeta Natječaja, procjene prijava te donošenje odluke o dodjeli financijskih sredstava.

Ukupan fond sredstava iz kojeg je raspisan Natječaj „Mali projekti za bolje sutra“ iznosi 250.000,00kn, stoga će maksimalan broj potpora koje se dodjeljuju organizacijama sa sjedištem u istoj jedinici lokalne samouprave biti 3.