1. Novosti iz civilnog društva
  2. Moj pogled na ciljeve održivog razvoja - nagradni natječaj za učenike srednjih škola

Moj pogled na ciljeve održivog razvoja - nagradni natječaj za učenike srednjih škola

Povodom obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja ODRAZ je objavio nagradni natječaj "Moj pogled na ciljeve održivog razvoja“ kojim želi potaknuti učenike na razmišljanje o važnosti očuvanja našeg planeta i odgovornog ponašanja prema ljudima, prirodi i okolišu te da kreativnim izražavanjem prenesu svoje viđenje Globalnih ciljeva održivog razvoja. Zadatak je napraviti likovni rad (crtež, akvarel,  plakat i sl.) koji se odnosi na jedan od 17 ciljeva održivog razvoja.

Rok za prijavu: 30. listopada 2020.

Tko može sudjelovati
Radove mogu prijaviti učenici srednjih škola s područja Republike Hrvatske. Na natječaj je moguće prijaviti samo individualne učeničke radove. Svaki učenik koji se prijavljuje mora imati mentora - nastavnika ili stručnog suradnika.

Pravila i uvjeti

  • Format rada je A4, pri čemu učenik može koristiti tehniku po svom izboru (drvene bojice, flomastere, vodene bojice, tempere, kolaž, digitalni alati i sl.)

  • Jedan učenik može poslati najviše dva skenirana rada u .jpeg formatu visoke kvalitete

  • Rad se mora odnositi na jedan cilj održivog razvoja i sadržavati jednu do dvije rečenice opisa cilja riječima učenika

  • Učenički rad i popunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti najkasnije do 30. listopada 2020. na e-mail adresu: nagradninatjecaj@odraz.hr uz oznaku "Naziv učeničkog rada_Cilj br.__" (prijavnica je dostupna na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/2Ho2DLx )

  • Pristigli radovi bit će objavljeni na web, Facebook i Instagram stranici ODRAZ-a kao virtualna izložba

  • Pristigle radove organizator natječaja može koristiti u vlastite promotivne svrhe, uz navođenje imena autora i škole

  • Žiri će odabrati najbolje učeničke radove koji se odnose na jedan od 17 ciljeva. Ocjenjivat će se originalnost, kreativnost, tehnička izvedba te poštivanje zadane teme natječaja.

Više o samom natječaju, prijavnicu i plakat možete pronaći ovdje.

Povratak na prethodnu stranicu