1. Novosti iz udruga
  2. Malim projektom u Buzetu do učionice u prirodi

Malim projektom u Buzetu do učionice u prirodi

Srednja škola Buzet u partnerstvu sa Osnovnom školom „Vazmoslav Gržalja" provodi niz aktivnosti u sklopu malog projekta "Učionica u prirodi". Projekt je financiran iz Fonda gradova i općina u sklopu natječaja "Mali projekti za bolje sutra".

Između brojnih aktivnosti, učenici 4.b razreda Srednje škole Buzet, usmjerenje Tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, uz vodstvo kućnih majstora Arijana Bašića i Marina Krančića  te prof. Marina Draščića, posadili su sadnice za živicu, cupressocyparis leylandii (Leylandovog čempresa) i fotinie frasei (fotinije), duž cijele ograde školskog dvorišta. Polaznici predškolske skupine „Bombončići” iz DV „Grdelin“ sa svojom odgajateljicom Margeritom Blažević i asistenticom, poslušali su uvodno predavanje  dipl.ing. agronomije Doris Flego Nežić o sadnji, korištenju i ostaloj upotrebi začinskog bilja, timijana, lavande i ružmarina, te su ga nekoliko dana kasnije i posadili.

Učenici 7.a razreda su uz vodstvo prof. Nedžada Isakagića, premazom za drvo prebojili su dvadeset i šest panjeva i tako su  buduće stolice Učionice u prirodi zaštitili od gljivica i plijesni. Idući tjedan premazat će ih lakom za drvo. To će omogućiti dodatnu zaštitu i lakše održavanje.

Više o aktivnostima malog projekta možete pogledati ovdje.