1. Novosti iz udruga
  2. Malim projektom mališani iz Baderne dobili nove sadržaje

Malim projektom mališani iz Baderne dobili nove sadržaje

U dvorištu vrtića u Baderni predstavljen projekt „Skači – za Badernu smo jači“. Radi se o projektu koji provodi mjesni odbor Baderna uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

Ovime je mještanima ovog najudaljenijeg mjesnog odbora Grada Poreča, kojima su aktivnosti u gradu teže dostupne, poboljšana kvaliteta života u zajednici, a zahvat u prostoru olakšat će vrtićka druženja i aktivnosti u dvorištu. Oprema će ostati na trajno korištenje mještanima i za potrebe vrtića.

Rezultat projekta je postavljanje gumene antistres podloge u dvorištu vrtića kraj igrala, na površini od tridesetak kvadrata, čime će igra za djecu iz područnog Dječjeg vrtića „Radost“ Poreč postati sigurnija, kao i za svu djecu iz Baderne koja koriste igralište. Rezultat su i dvije radionice za djecu – jedna pod nazivom „Ja sam mali majstor“, te jedna sportska radionica.

Svi zainteresirani za prijavu djece na radionice malih majstora i sportsku mogu se javiti putem maila mjesni.odbor.baderna@gmail.com, a radionice počinju 31. kolovoza u dvorištu vrtića u Baderni.