1. Novosti iz udruga
  2. Kampanja “Podrži HUiU”

Kampanja “Podrži HUiU”

Sudjelovanjem u kampanji Podrži HUiU ne ulažete svoj novac samo u poboljšanje galerijskog te prostora za održavanje radionica Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika – HUiU-a, već doprinosite većoj vidljivosti interdisciplinarnih umjetnika, podržavate razvoj kulture i umjetnosti te stvarate bolje uvjete i za osobno sudjelovanje u kreiranju i provedbi edukativnih i kulturno-umjetničkih događanja.

S obzirom na kontinuiran porast broja članova i posjetitelja na godišnjoj razini, odnosno na jačanje vidljivosti HUiU na kulturno-umjetničkoj sceni, nužnim su se pokazala daljnja ulaganja u prostor. Stoga je HUiU u suradnji s Lukom Piškoričem, slovenskim stručnjakom i pionirom u digitalnom marketingu, osmislio kampanju „Podrži HUiU“.

Cilj kampanje je prikupiti dostatna financijska sredstva koja će biti uložena u:

• Kupnju nove rasvjete za HUiU galeriju (nova LED reflektorska rasvjeta – postojeća je neadekvatna za galerijsku djelatnost i troši previše električne energije = 5.000 kn/godišnje, a LED rasvjeta cca. 1.800 kn/godišnje),
  • Kupnju novih vodilica za HUiU galeriju (novi sistem za postavljanje izložbi – lakše, profesionalnije, troškovno učinkovitije jer se ne uništavaju zidovi galerije),
  • Renovaciju prostora za održavanje edukativnih radionica za djecu i mlade (prostor se trenutno koristi i kao skladište, adekvatnim uređenjem napraviti će se galerija za skladištenje, a donji prostor će se opremiti stolovima i stolicama te će se postaviti strujni radijator kako bi se moglo raditi i po zimi).

Više informacija o kampanji i načinu doniranja možete vidjeti ovdje.