2. Javni poziv za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja. Cilj Javnog poziva je potaknuti nastavak aktivnosti i djelovanja u svim kulturnim djelatnostima (audiovizualnim, izvedbenim, književnim i prevoditeljskim te vizualnim) u okolnostima smanjenih mogućnosti umjetničkog djelovanja uslijed epidemije koronavirusa.

Ovim Pozivom osigurat će se namjenska sredstva umjetničkim organizacijama, strukovnim udrugama i samostalnim umjetnicima te nezavisnim profesionalcima u području kulture i umjetnosti, kojima je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti.

Potpore se dodjeljuju za financiranje digitalne produkcije postojećih umjetničkih formi upotrebom novih tehnologija koje pružaju mogućnosti dodatnog sadržaja kulturnih programa (interakcija, edukacija i sl.) te kreiranje novih sadržaja kulturnog i edukativnog karaktera šire dostupnosti u skladu s novonastalim epidemiološkim okolnostima.

Pravo podnošenja prijave na temelju ovoga Poziva imaju:

•  umjetničke organizacije

•  strukovne udruge u području kulture

•  samostalni umjetnici

•  nezavisni profesionalci u području kulture i umjetnosti

Financirat će se programi u sljedećim iznosima:

• 10.000,00  – 30.000,00 kn za programe koje prijavljuju samostalni umjetnici i nezavisni profesionalci u području kulture i umjetnosti

• 30.000,00 – 100.000,00 kn za programe koje prijavljuju umjetničke organizacije i strukovne udruge

Rok za prijavu je 20.11.2020. do 17:00 sati.

Više na: https://min-kulture.gov.hr/