2. Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata OCD-a ugovorenih u okviru programa EU i inozemnih fondova za 2022. godinu

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske raspisao je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije i inozemnih fondova za 2022. godinu.

Postupak dodjele i isplate sredstava za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije i inozemnih fondova za 2022. godinu odvija se prema Pravilima za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije i inozemnih fondova za 2022. godinu.

Prijave za sufinanciranje mogu se podnijeti za projekte ugovorene s Ugovornim tijelom u sklopu sljedećih natječaja i programa koji podržavaju razvoj civilnoga društva na području Republike Hrvatske:

• Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

• Europska teritorijalna suradnja – prekogranična (Interreg A), transnacionalna (Interreg B) i međuregionalna suradnja (Interreg C)

• natječaj raspisan od Veleposlanstva Republike Francuske u RH: „Jačanje francusko-hrvatskih partnerstava među organizacijama civilnog društva“

• Erasmus +: Sport (za projekte s detaljno raspisanim proračunom)

• Obzor Europa

• Program Europske unije za zapošljavanje i socijalne inovacije - EaSI

• Drugi programi aktivnosti Zajednice u području zdravstva

• Zdravlje za rast - Treći višegodišnji program EU u području zdravstva

• Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (EIDHR)

• Višekorisnička IPA

• Kreativna Europa

• Program Life 2014.-2020. i 2021.-2027.

• Građani, ravnopravnost, prava i vrijednosti (CERV)

• Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške 2014.-2021.

• natječaji koje raspisuju pojedine Opće uprave i Službe Europske komisije, odnosno njihove agencije, a koji nisu već specificirani u ovom popisu

• natječaji koje raspisuju pojedine Opće uprave Europskog parlamenta.

Ukupna planirana vrijednost Javnog poziva u 2022. godini iznosi  7.000.000,00 kuna, a iznos može potencijalno biti i veći.

• Javni poziv otvoren je do 31. listopada 2022. godine te se svi detalji vezani uz prijavu nalaze u Uputama za prijavitelje.

Sva pitanja vezana uz Javni poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na sljedeću adresu: sufinanciranje@udruge.vlada.hr.

Više informacija o Javnom pozivu i natječajnoj dokumentaciji dostupno je na mrežnoj stranici Ureda za udruge.