2. Javni natječaj za sufinanciranje projekta u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti organizacija civilnog društva

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je Javni natječaj za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti organizacija civilnog društva (udruga).

Pravo prijave na Javni natječaj imaju udruge koje su osnovane sukladno Zakonu o udrugama (Narodne novine, broj: 74/14, 70/17, 98/19) te koje ispunjavaju sve uvjete navedene u Natječaju. Udruge se mogu javiti na Natječaj samostalno ili u partnerstvu. Svaka udruga može kao nositelj projekta prijaviti i ugovoriti najviše dva projekta, pri čemu se svaka projektna prijava može odnositi na jednu aktivnost.

Raspoloživa sredstva Fonda po ovom Natječaju iznose 6.000.000,00 kn. Najmanji iznos donacije koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 20.000,00 kn, a najveći iznos po pojedinom projektu je 80.000,00 kn.

Provedba projekta mora biti dovršena najkasnije u roku od 12 mjeseci od dana sklapanja ugovora te se projekti moraju provoditi na području Republike Hrvatske.

Prihvatljiva područja aktivnosti su:

• sprječavanje nastanka otpada i ponovne uporabe,

• organizacije ekoloških akcija čišćenja podmorja,

• organiziranje ekoloških akcija čišćenja speleoloških objekata,

• aktivnosti za podizanje svijesti o prilagodbi klimatskim promjenama,

• pružanje savjetodavne usluge javnosti o njenoj ulozi i pravima u zaštiti okoliša,

• promicanje načela ekološkog upravljanja i važnosti eko-oznaka,

• provođenje aktivnosti za podizanje svijesti o elektromobilnosti,

• provođenje aktivnosti informiranja javnosti o mjerama energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije,

• provođenje aktivnosti informiranja javnosti o mjerama suzbijanja energetskog siromaštva.

Rok za prijavu na natječaj je 31.08.2022. godine.

Za više informacija i cjelokupnu natječajnu dokumentaciju pogledati na mrežnoj stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.