1. Novosti iz Zaklade
  2. Info dani za udruge u Istri 2019

Info dani za udruge u Istri 2019

Info dani za udruge u Istri namijenjeni su organizacijama civilnoga društva, predsjednicima, tajnicima i članovima udruga ali i pojedincima koji razmišljaju i žele pokrenuti neke društvene programe, imaju ideju i želju raditi društveno učinkovite projekte koji će doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu u lokalnim zajednicama. Ali i svima koji surađuju sa udrugama: ustanovama, institucijama, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, studentima i svima ostalima zainteresiranima.

Svi zainteresirani moći će pronaći temu koja ih zanima, od osnova za udruge ali i prije, počevši sa pitanjem da li pokrenuti tvrtku ili udrugu. nadalje, ako se odlučite za pokretanje nove udruge, ili ukoliko ste preuzeli vođenje već postojeće udruge, ili ste zaglavili i ne znate kako se otpetljati iz problema manjka novaca za udrugu, dokumentacije, pisanja projekata, okupljanja većeg broja aktivnih članova, ponavljamo edukaciju ABCda za udruge.

Za one koji već neko vrijeme djeluju kroz udrugu, željni su novog znanja, napretka u radu udruge i stvaranja novih mogućnosti za udrugu u kojoj djeluju, idealne su radionice Muamera Mujevića, iz Iconis agencije. Brendiranje u zajednici: projekta, programa, akcije, udruge jako je važno kako bi ljudi prepoznali ono što radite ali i kako iskomunicirati priču, kako napraviti dobar pitch i ukratko prezentirati svoju ideju, znanja su koja vam mogu pomoći u dogovoru novih financiranja i podrške vašim projektima. Tim će se temama Muamer Mujević baviti.
Različiti izvori financiranja za udruge uvijek su važna tema jer na taj način udruge mogu biti neovisne i omogućiti si kontinuirano funkcioniranje. Ovoga puta, uz uvodno predavanje i pregled mogućih izvora financiranja upraviteljice Zaklade, Helge Možé, naglasak će biti na Crowdfundingu, stoga smo organizirali interaktivnu radionicu koju će održati Damir Šoh, Branimir Radaković i Dunja Hafner iz kreativne agencije Brodoto, specijalizirane za promociju društveno korisnih projekata i crowdfunding.

Ukoliko razmišljate o društvenom poduzetništvu, nudimo vam dvije mogućnosti: radionicu koju će održati Teo Petričević iz ACT grupe o gospodarskom djelovanju neprofintih organizacija i pokretanju društvenog poduzeništva ali i okrugli stol na temu "Društveno poduzentištvo u Istri" koji organiziramo zajedno sa HGK Pula. Cilj okruglog stola je okupiti dionike važne za proces razvoja društvenog poduzetništva u Istri, kako bi sagledali trenutnu situaciju u Hrvatskoj kao i situaciju na lokalnom nivou, te trendove u Europi te kako bi oblikovali nekoliko konkretnih prijedloga koji mogu pomoći u poticanju i razvoju podrške za razvoj društvenog poduzetništva. Želimo okupiti različite sudionike, stručnjake iz tog područja, predstavnike akademske zajednice, civilnog sektora, javne uprave i poslovnog sektora, neki od sudionika su: Jasna Jakilin Majetić (HKG Pula) Uvodničari Teo Petričević (ACT grupa), Milan Medić (LAG Vallis Colapis), Peter Fabjan (Ekonomija zajedništva), Kristina Afrić Rakitovac i Violeta Šugar (profesorice na FETu), Tamara Kiršić (IDA), Helga Možé (Zaklada Istra), Mihaela Zubić (Tekop nova), Danijela Maružin (Punkt).

Napisati objavu za medije, društvene medije ili običan dopis važno je jer time komuniciramo široj zajendici. Praktičnu radionicu na temu "Medijska pismenost za neprofitni sektor", održati će Marijeta Matijaš iz tvrtke Kreacija.

U četvrtak popodne, na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli, organiziramo set kratkih predavanja na vrlo zanimljive teme, za sve vas koje zanima dobra ekonomija, bolje društvo. Uz kratki uvod upraviteljice Zaklade, Helge Možé na temu: Nova promišljanja o razvoju društva - potreba današnjice, imati ćete priliku čuti izlaganja na slijedeće teme: Novo doba ekonomije (Milan Medić), Dobra ekonomija (Kristina Afrić Rakitovac), Ekonomija zajedništva (Peter Fabjan), Etično (alternativno) bankarstvo (Renata Kiršić), Društvene inovacije / Social Impact (Teo Petričević). 

I za kraj, malo kasnije, ali dovoljno blizu, radionica dr. Ranka Rajovića za predstavnike udruga, neprofitnog sektora, jedinica lokalne samouprave, ustanova i institucija, "Kreativnost i inovativnost - potrebne vještine za društvene inovacije". 

Prijaviti se za sve radionice i predavanja možete na slijedećem linku: https://forms.gle/gNCyRmWimjxFiwge7

Više informacija o temama, predavačima i svim događajima pročitajte ovdje: 

Povratak na prethodnu stranicu