2. Info dan o mogućnostima financiranja udruga mladih

Info dan o mogućnostima financiranja udruga mladih

Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) organizira dva webinara u studenom.

Svjetski webinaru o globalnim mogućnostima u okviru Erasmus+ upravo je u tijeku te je u periodu 7. - 8. - 10. studenog 2022. moguće doznati više informacija o globalnoj dimenziji Erasmusa+.

Naime, ovaj je seminar usmjeren na Erasmus+ prilike za razmjenu i suradnju te nudi jedinstvenu priliku sudionicima da bolje razumiju sve aspekte i prednosti ovih programa. Webinar će pružiti više informacija o sljedećim mogućnostima: akademska razmjena studenata i osoblja, projekti suradnje za visoko obrazovanje, strukovno obrazovanje i osposobljavanje, sport, virtualna razmjena i mobilnost istraživača.

Sredinom studenog, odnosno 16.11.2022. godine, održat će se Info dan o mogućnostima financiranja udruga mladih, u kontekstu suradnje s civilnim društvom i EU mrežama aktivnima u području obrazovanja i osposobljavanja te mladih.. Info dan će biti otvoren za sve i uključivat će vrijeme za pitanja sudionika.

Cilj ovog događanja je pružiti informacije i objašnjenje dvaju otvorenih poziva kojima se osiguravaju bespovratna sredstva za poslovanje Europskih nevladinih organizacija (ENGO) i EU mreža aktivnih u području obrazovanja i osposobljavanja te mladih. Opći ciljevi ovih poziva su sljedeći: podići svijest o europskim politikama, povećati predanost dionika i suradnju te potaknuti razmjenu dobrih praksi u području razvoja politika među članicama. U fokusu Info dana dva su poziva: poziv za Okvirni sporazum o partnerstvu (za 3 godine) i Ugovor o posebnim bespovratnim sredstvima (za 2023. godinu) koji su već objavljeni na portalu Financiranje i natječaji. Više informacija bit će dostupno na mrežnoj stranici EACEA-e.

Više informacija ovdje.