2. I pulski gimnazijalci prošli putevima antifašizma do suvremenog otpora

I pulski gimnazijalci prošli putevima antifašizma do suvremenog otpora

Projekt “Women of the Resistance” (“Žene u Pokretu otpora”) polako se širi cijelom županijom. Ovoga puta stigao je na jug, pa su drugi i treći razredi Gimnazije Pula dobili priliku promišljati teme antifašizma i otpora na interaktivnim radionicama pod  vodstvom višeg stručnog suradnika za međunarodnu suradnju Zaklade, Andreja Peveca. S naglaskom na ravnopravnost spolova i ulogu žene u Pokretu otpora, a potaknuti pričom o životu antifašistkinje Marije Antoniette Moro, sudionici su kreirali vlastite moderne heroine i definirali osobine kojima, smatraju, njihove junakinje trebaju težiti. S ove tri  radionice održane u Gimnaziji, nalazimo se na pola puta u izvođenju aktivnosti u suradnji s istarskim srednjim školama. Odabrane radove srednjoškolaca imat ćete prilike vidjeti na predstavljanju projekta i javnoj tribini o suvremenoj društvenoj ulozi žene, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, u srijedu 10. veljače 2016. Podsjećamo da se projekt provodi na području Hrvatske, Slovenije i Italije, te je financiran iz programa Europa za građane. Nositelj Projekta je organizacija KID Pina iz Kopra, a partneri, osim Zaklade, su i Istarska Županija, Bonawentura Società Cooperativa (IT), La Giordola (IT), Associazione Quarantasettezeroquattro (IT) i CSS Teatro stabile di innovazione del Friuli Venezia Giulia (IT). Više o projektu možete doznati ovdje, a u nastavku pogledajte presjek pulskih radionica!